28 представители на ЕС посетиха Данфосс в Нордборг

28 представители на ЕС посетиха Данфосс в Нордборг

През изминалата седмица президентът на Данфосс Нилс Б. Кристиансен приветства с добре дошли 28 посланика на Европейския съюз, които посетиха главната квартира на Данфосс в Нордборг. Целта на посещението беше постоянните представители на страните-членки на Съюза да се запознаят с нашата работа в областта на енергийно ефективните решения. Посещението се състоя във връзка с настоящото председателстване на Европейския Съюз от Дания, което се спонсорира от Данфосс.

Представители на Европеийския съюз от всичките 27 страни-членки на съюза и представител от Хърватска посетиха Данфосс, за да се запознаят от близо с нашата дейност в областта на решаването на енергийните и климатични проблеми.

По поръчение на страните-членки на Съюза постоянните представителите ще помогнат за подготвянето на срещи в ЕС, които ще се състоят  на министерско ниво.

Маркела Дедопулос, вицепрезидент на Отдела за корпоративни комуникации, подчерта, че визитата е била една впечатляваща възможност Данфосс да покаже как работи  в областта на иновативните енергийни решения – понастоящем и в детайли. „ЕС разработва Директива за енергийна ефективност, която има за цел да подготви начина, по който Европа да достигне 20% по-добро усвояване на енергията до 2020 година. Подобни срещи са най-добрата възможност да покажем на представителите на ЕС на какво сме способни – и, не на последно място да, да демонстрираме нашия огромен потенциал от енергийно ефективни решения”, каза тя.

Визитата на постоянните представители на ЕС се състоя по повод на председателстването на ЕС от Дания. Страните-членки председателстват Съюза на ротационен принцип за продължителност от шест месеца и Дания е начело на Съюза от началото на 2012 година. Данфосс е един от спонсорите на председателстването и по време на посещението в три от сградите, където се провеждаха срещите, бяха показани различни енергийно-ефективни решения на Данфосс в областта на отоплението.

Наред с представителите на ЕС в същия ден много журналисти и клиенти  посетиха главната квартира на Данфосс. В Нордборг бяха дошли хора от 34 страни. Така в този ден Данфосс се радваше на най-високия брой чуждестранни посетители от 1980 година насам, когато се състоя традиционната среща на търговските представители на Данфосс от цял свят.

Девет допълнителни пилона за флагове на европейски страни бяха монтирани в Нордборг, за да ознаменуват визитата.


Вижте също...