32 млн. лева инвестира „Бер-Хелла Термоконтрол“ в разширение на производството

„Бер-Хелла Термоконтрол“ ЕООД ще инвестира близо 32 милиона лева в разширение на производството си в Индустриална зона „София – Божурище“. Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство с  компанията за изпълнение на инвестиционен проект „Изграждане на ново производствено предприятие с цел разширяване на капацитета на Бер-Хелла Термоконтрол ЕООД за производство на уреди за обслужване и управление на климатични инсталации“.

Компанията е подразделение на водещия немски производител Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) и се занимава с развойна дейност и производство на електроника за климатични системи за автомобилния бранш.

Общият размер на инвестицията е 31 619 130 лева. Тя ще се осъществи върху терен, собственост на инвеститора, в Индустриална зона „София – Божурище“. С осъществяването на проекта се очаква инвеститорът да създаде 250 нови работни места. В съществуващото  предприятие работят вече над 400 служители. Предстои разширението на сградата за производство да бъде въведено в експлоатация в началото на 2019 г.

Инвеститорът ще ползва насърчителни мерки, свързани със сроковете и предоставяне на административно обслужване от съответните администрации.


Вижте също...