pixel

5 точки в полза на отоплителна система на пелети

pellets

Когато се обмисля нова отоплителна система за стара сграда, има много алтернативи. Една от тях е отоплението на пелети. DEPI показва в 5 точки как отоплителната система може да се впише в старите стени.

Подмяна с отопление на пелети: структурите остават непокътнати

При подмяна на отоплителни системи в по-стари сгради често се налага предварително саниране. Отоплението на пелети прави това много лесно. То се вписва безпроблемно в съществуващите структури – от комина до котелното помещение и отоплителните тела. Това ви позволява да се отоплявате директно с възобновяема енергия и да се справяте с по-нататъшното енергийно обновяване стъпка по стъпка.

Старите отоплителни тела могат да останат при отоплителната система на пелети

Класическите радиатори не трябва да се заменят при отопление на пелети. Те работят заедно безпроблемно, тъй като, за разлика от други отоплителни системи, отоплителните системи на пелети лесно достигат необходимите високи температури на потока. Осигурена е комфортна топлина в цялата къща. Това прави смяната лесна и безпроблемна.

Печка на пелети за жилищни помещения

Печките на пелети за всекидневната осигуряват видими пламъци и уютна топлина с модерен дизайн. След като се напълнят с пелети от практични торбички, високотехнологичните уреди автоматично осигуряват равномерна топлина в продължение на до три дни – с едно натискане на бутон или чрез приложение.

Отоплението на пелети се вписва и в интелигентния дом

Отоплението с дърва е старомодно? Не и с котлите на пелети! Интелигентните системи за управление непрекъснато оптимизират температурата и разхода на пелети. Целевите настройки могат да се извършват удобно чрез приложение – дори когато сте в движение. Отоплителната система на пелети може също така да бъде безпроблемно интегрирана към вашата модерна система за интелигентен дом.

Комбиниране на отоплението на пелети със слънчева топлинна енергия

През летните месеци слънчевата топлинна енергия може да осигури топла вода. През преходните месеци тя подпомага котела на пелети, като се избягва честото му пускане. По този начин се намаляват и разходите за отопление, тъй като се намалява консумацията на пелети.

Заключение: В стари сгради отоплението на пелети предлага подходящи решения за практично преминаване към отопление от възобновяеми източници. Не е необходимо скъпоструващо обновяване. Но пелетните отоплителни системи могат да бъдат разумна алтернатива и в нови сгради.

Снимка: Pexels

Може да харесате още...