7-те най-добри електрически камини за 2021 година

Duraflame Electric 3D Flame Effect

Електрическата камина може да бъде нискоемисионна алтернатива на камините на дърва и метан, особено за домове, които се захранват от възобновяема електрическа енергия. Ако се притеснявате да горите дърва и да почиствате пепел или искате да махнете газовата камина, електрическата камина може да е подходяща за вас. Тези бездимни електрически нагреватели не само не се нуждаят от поддръжка, но и могат да отопляват помещението по-ефективно от традиционната камина на дърва.

Електрическите камини подобряват декора на помещението и могат да бъдат по-добра алтернатива на преносимите нагреватели от естетическа гледна точка поради успокояващите отблясъци на изкуствения огън. Различните опции варират от горивни камери и самостоятелни модули до модели за стена или вложки, които се вписват в съществуващи камини.

Ето някои от най-енергийно ефективните модели:

3D инфрачервена електрическа камина Duraflame с дистанционно управление
Инфрачервеният кварцов нагревател Duraflame Electric 3D Flame Effect е отличен избор за самостоятелна камина с традиционен, но елегантен дизайн, мощна отоплителна способност (до 1000 кв.м) и умерена цена. Нагревател  с мощност от 1500 вата има средни размери 107 х 33 х 61 см и  тегло 11 кг. С тези параметри той се превръща в централен отоплителен елемент за всяка жилищна площ, като същевременно е достатъчно малък, за да може лесно да се премести при нужда. Кварцовото отопление поддържа влажността в помещението. Разполагате с регулируем термостат с дистанционно управление и пет настройки за яркост. Нагревателят се предлага в сиво, канела или черно.

Turbro Eternal Flame EF23-LG Turbro Eternal Flame EF23-LG с електрически комплект трупи
Един икономически ефективен начин да вдъхнете нов живот на недостатъчно използваната камина е чрез инсталиране на електрически комплект дървени трупи като Turbo Eternal Flame, камина, която разполага с изкуствена жарава от лимоново дърво. Вложката за камина може да се използва и другаде в дома и има три настройки на пламъка, вариращи от мека светлина до ярки, горящи пламъци, които могат да се използват за конвекторно  отопление или за да създадете атмосфера.

Електрически мини керамичен нагревател
Нагревателят Crane Personal Electric е едновременно лек и ефективен. Той пресъздава атмосферата на камина, но може лесно да бъде транспортиран до всяка стая. С размери 19 х 30 х 38 см и тегло само 15 кг, този тих нагревател има удобна дръжка за носене и е идеален за общежитие, офис или спалня. Трите настройки затоплят до 150 кв.м пространство. Можете да използвате и настройка без отопление с реалистична жарава и имитация на пламъци, за да се създаде успокояваща атмосфера. Механизмът за защита от прегряване ще изключи устройството, ако то прегрее. Този нагревател обаче не се предлага с регулируем цифров термостат, което е често срещана характеристика при по-големите камини.

Класическа инфрачервена електрическа вложка за камина с пламък
Ако искате да добавите вложка към съществуваща камина, Classic Flame предлага иновативни опции. Инфрачервената електрическа вложка без обезвъздушаване може да осигури допълнително отопление за 1000 кв.м (използвайки 5200 BTU) и се регулира с дистанционно управляван термостат. Реалистичните трупи и жаравата светят зад врати от закалено стъкло, а 3D ефектите на пламъка се предлагат в 125 опции с различни скорост, цвят и яркост. Камината излъчва инфрачервена кварцова топлина, има защитни функции за наблюдение на температурата и изключване на захранването в случай на препятствие. Нагревателят изисква монтаж.

Електрическа камина Real Flame 41″ Chateau Corner
Електрическата камина Real Flame Chateau Corner е идеална за студените ъгли на хола и трапезарията. Има мощност 1500 вата, използва инфрачервена технология и произвежда достатъчно топлина, за да загрее до 1000 кв.м при шест различни температури. Камината може да бъде настроена само на пламък в оранжеви, червено-оранжеви, бели, сини, синьо-бели или многоцветни светлини. Нагревателят има различни интервали на таймера, които могат да бъдат зададени от дистанционното управление. Изработката е от масивно дърво в еспресо, тъмен орех или бял цвят.

Електрическа печка e-Flame Aspen
Свободно стоящата електрическа печка Aspen на e-Flame USA е с мощност 1500-вата. Тя е функционална, компактна, с класически уютен чар. Предлага се в три цвята: матово черно, рустикално червено или свежо бяло. Aspen е лека, спестяваща място алтернатива, която подобрява декора на стаята.

Електрическа камина за стена Ebern Designs Bartlow
Монтираните на стена камини Bartlow на Ebern Designs могат да добавят елегантен, модерен външен вид на дома или офиса – да не говорим за допълнителната топлина. Черната метална рамка придава акцент, размерите са 38 х 46 х 8 см, а вместо трупи и жарава са използвани гладки камъни. Способна е да отоплява помещение от 400 кв.м (използвайки 5110 BTU) и има дистанционно управление с две настройки за 750 или 1500 вата. Специална опция позволява на пламъците да трептят без топлина. Устройство за термично изключване осигурява безопасността. Необходим е монтаж на стената.

Може да харесате още...