pixel

АБЕА награди ВЕИ шампионите за 2016

На 6 декември т. г. на официална церемония Асоциацията на българските енергийни агенции (АБЕА) награди ВЕИ шампионите на България, състезаващи се в Лига „Биомаса“ и Лига „Слънчева енергия“.

В категорията Лига „Биомаса“ бяха отличени три общини – Бургас, Столична община и Дряново, за подмяна на съществуващите отоплителни системи в общински сгради с високоефективни инсталации, работещи на биомаса. На първо място се класира община Бургас с изпълнения проект за подмяна на амортизирани и неефективни отоплителни мощности в РОЦ „Меден рудник“. Второ място зае Столична община за изграждането на инсталации с обща инсталирана мощност 1 500 kW, включващи 5 котелни помещения, обслужващи 9 сгради. Община Дряново се класира на трета позиция за инсталирани автоматизирани водогрейни котли на пелети с обща мощност 440 kW.

На първо място в Лига „Слънчева енергия“ от АБЕА поставиха Агроферма Юстина за фотоволтаична централа за собствена консумация с мощност 163,90 kWp и система за динамично управление на изходната мощност в зависимост от потреблението. Второ място зае фирма Барт за първата по рода си изградена фотоволтаична фасадна инсталация в град Пловдив. Третото място бе отредено за ЗП „Пейчо Пейчев“ за изградена соларна помпена система с обща инсталирана мощност 4 kWp в село Долна Бела Речка.

Специална награда бе връчена на ловен дом „Странджа“ за изградена автономна система за производство на електрическа енергия за собствени нужди.

Може да харесате още...