Active Jet 82m – икономично и ефективно водоснабдяване за дома или градината

DAB

Всички знаем, че водата е ключът към поддържането на живота. Ето защо можем да кажем, че течащата вода е незаменима за съвременния живот. За да получим необходимата вода обаче, трябва да се възползваме от централизираната водопреносна мрежа. В много населени места и селски райони системите са в лошо състояние и често не достига необходимото налягане, което се отразява на нормалния начин на живот.

Честите спирания на водата могат да повредят стандартните хидрофорни системи.

За такива ситуации е нужен хидрофор без ограничения. DАB Pumps е проектирал система, достъпна за всички и с висока надеждност на работа. С помощта на хидрофора Active Jet 82m ще осигурите циркулацията на водата в санитарните инсталации без риск от сух ход.

Благодарение на активната си струйна система се елиминират специфичните за помпите хидравлични удари, а работните параметри се контролират много по-добре.

Active Jet 82m

Доказали се във времето

Хидрофорът Active Jet 82m е автоматична електронна система за усилване на водното налягане на базата на центробежна помпа Jet.

DAB произвежда помпите Jet от 1977 година, като през годините многократно са доказали своята надеждност и практичност. По дефиниция тези помпи са самозасмукващи, което значи че изсмукват наличния въздух в смукателния тръбопровод и започват да изпомпват вода, без необходимост от външна намеса и обслужване. За да може това да се осъществи, в корпуса на помпата трябва да се съхранява известно количество вода, достатъчно за напълване на спиралната камера с работното колело и на смукателния водопровод, за да може тя да заработи.

Active Jet 82mТрадиции и иновации

DAB Pumps е оборудвал Active Jet 82m с двойно устройство за управление, системата Active събира и обработва всички данни, свързани с налягането и дебита на водата чрез електронна верига. Електрическата помпа се стартира от системата Active след като налягането спадне до зададената стойност, която може да се настройва в диапазона между 1,5 до 2,5 bar.

Системата ограничава броя стартове на електрическата помпа в случай на течове, малки капки, процеждания или малки черпения. Елиминиран е също водният удар, тъй като едновременно с прекратяване на черпенето на вода електрическата помпа спира на нула дебит.

Друга важен момент е в случай при липса на вода. Сухият ход е основна причина за дефектиране на центробежните помпи. Ето защо Active следи за наличието на воден поток и се намесва, като предотвратява работа на сухо. При възстановяване на нормалните условия на работа, автоматично се възстановява и работният режим.

Хидрофорът Active Jet 82m е много печеливша инвестиция. Веднъж инсталиран, той осигурява водата, необходима за ежедневните дейности, без да се налага допълнителна настройка и поддръжка. Липсата на комунални услуги е истински недъг, което ни пречи да осъществяваме ежедневните си дейности лесно. Съвременният живот е немислим без течаща вода. Използвайки Active Jet 82m, вие ще можете да разполагате с необходимата вода, когато пожелаете. Независимо дали ви е необходим за миене на чинии в кухнята, за ежедневния душ или за пералнята, хидрофорът може да осигури необходимото количество вода за каквото е необходимо.

За повече информация – Ромстал България.

Може да харесате още...