pixel

АЕЦ “Козлодуй” с над 133 млн. печалба до края на юли

Към 31 юли АЕЦ “Козлодуй” е на печалба в размер на 133 387 000 лв. Това съобщи по време на парламентарния контрол министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. За същия период на миналата година печалбата е била 87 402 000 лв, а за същия период през 2009 г. – 57 726 000 лв.

Припомняме ви, че в началото на седмицата стана ясно, че Александър Николов – досегашен член на Съвета на директорите на АЕЦ “Козлодуй”, е назначен за изпълнителен директор на централата. Той замества на поста Костадин Димитров. Като причина за смяната бяха посочени здравословни проблеми на досегашния шеф.

Пред Дарик радио досегашният шеф обясни, че му предстои продължително лечение: Това е свързано с по-продължително отсъствие от работа във връзка с лечението. Сами разбирате, че не мога два дни да отида на работа, три да не отида.

Според Трайков приоритет на работа на атомната централа е задоволяване на нуждите на регулирания пазар, за да бъдат задоволени нуждите на защитените потребители, информира БТА.

econ.bg

Може да харесате още...