pixel

Агенцията за устойчиво енергийно развитие е с нов шеф

Ивайло Алексиев е новият изпълнителен директор на Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР), става ясно от сайта на агенцията. Не е ясно кога точно е било направено назначението.

Алексиев е роден през 1966 г. Дълги години е заемал ръководни и мениджърски длъжности в областта на енергийната ефективност, възобновяемите източници на енергия, инвеститорски контрол, поддръжка и експлоатация на технически системи и др.

До назначаването му за изпълнителен директор на АУЕР е бил председател на Управителния съвет на „Камара на енергийните одитори” и председател на Управителния съвет на „Стопанска камара – Добрич”.

Завършил е Техническия университет-София като инженер по електроника и автоматика. Има придобити професионална квалификация за обследване за енергийна ефективност на промишлени системи, професионална квалификация за обследване за енергийна ефективност и сертифициране на сгради  в Техническия университет – Варна и др.  Владее английски, немски и руски език.

Преди Алексиев поста изпълнителен директор на АУЕР заемаше Кирил Георгиев, преди това общински съветник в Столичния общински съвет (СОС). Георгиев беше назначен през май 2012 от Делян Добрев, по това време енергиен министър, след като заради неефективната работа на агенцията бе освободен тогавашният й шеф Кольо Колев.

publics.bg

Може да харесате още...