pixel

Ало-измамници прибраха 20 000 лева за мними доставки на климатици

Ало-измамници прибраха 20 000 лева за мними доставки на климатици

Ало-измамници са ужилили хора в района на Монтана по схема за доставка на климатици. От излъганите са отнети суми на обща стойност 20 000 лева за по-малко от седмица.

Последната жертва е 72-годишен дядо от Монтана е дал вчера 585 лева на телефонните измамници, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Измамата е поредната в региона – за по-малко от седмица от местни хора бяха отнети близо

20 000 лева, уж за доставка на климатици, поръчани от техни роднини.
В един от случаите жертвата даде 4000 лева, а в два други случая са дадени по 3000 лева. Само веднъж криминалисти успяха да задържат получателя на парите – 56-годишен мъж от Лом.

Заради зачестилите случаи на измами, полицията в Монтана отпечата 11 000 листовки с указания как възрастните хора да се пазят от телефонни измамници. В момента листовките се раздават в пощенски станции, кметства, пенсионерски клубове и в приемните на полицейските инспектори в областта.

Мошеник от Яворец участвал в измама по схемата „капаро за покупка на климатици“

66-годишен мошеник от село Яворец, до Габрово, е уличен като участник в измама по схемата „плащане на капаро за покупка на климатици“. Потърпевшата е 78-годишна габровка.

Измамата била извършена на 2 май тази година, припомнят от полицията. Към 11:00 часа същия ден бабата била подведена от измамника и дала 500 лева. Два дни били нужни на потърпевшата да осъзнае, че е подмамена и да се оплаче в полицията.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия, около три месеца по-късно, униформените успели да уличат измамника.

Може да харесате още...