Амакс газ – да си първи

Да си първи в продажбата на газови котли две последователни години и да си на път да повториш този успех за трета година, е “като да избереш правилната лодка и, независимо от вятъра, да се стремиш да държиш посоката на целта”. Така инж. Любомир Хаджийски – управител на Амакс газ, обобщава формулата за успех на фирмата на пазара.

Амакс газ е специализирана в доставката и сервиза на стенни газови котли, конвектори и оборудване за газови инсталации.

Амакс газ е официален представител за България на италианската фирма Immergas– водещият производител на стенни газови котли в Италия.

НАЧАЛОТО

Амакс газ  започва своята дейност през 1999 г. с около 200 артикула от четири основни вида продукти: газови котли, газови конвектори, газови кранове и арматура за газ.

Началото е трудно. През 1999 г. пазарът за битови газови уреди е все още абсолютна екзотика за българските потребители. Развитието на газопреносната мрежа е в начален стадий. Съществуват няколко газови дружества и десетки километри монтирана тръба, без достатъчно отклонения за присъединяване на потребители на газ. Липсва нормативна уредба в областта на газовите инсталации, информация и познание за естеството на предлаганите битови газови уреди. Строителният пазар все още се съвзема от поредната криза през 1997 г., а реалният обем на пазара за битови газови уреди е около 400 бр. (за сравнение, пазарът на битови газови уреди в Румъния през 1999 г. е 150 000 броя).

ФИЛОСОФИЯ НА УСПЕХА

Амакс газ следва своя философия към успеха:
– предлагане на продукти и услуги, отговарящи на тенденциите в развитието на газификацията в България;
– предлагане на висококачествени продукти на водещи европейски производители, придружени от необходимата техническа документация и техническа поддръжка;
– гаранционен срок за техническа поддръжка на предлаганите продукти до 36 месеца;
– адекватна и гъвкава ценова политика;
– поддържане на склад на широка гама продукти и уреди за изграждане на газови инсталации;
– квалифициран персонал и грижа за неговото постоянно обучение;
– сервизно обслужване, осъществявано от широка мрежа висококвалифицирани техници.

ПАРТНЬОРСТВО

През 2006 г. Амакс газ се превръща в смесено българо-италианско дружество. Италианският партньор на фирмата – IMMERGAS, е водещият производител на стенни газови котли в Италия през последните 10 години. Богатата гама уреди, произвеждани от IMMERGAS, позволява на Амакс газ да разполага с постоянна наличност от над 25 модела стенни газови котли.

В момента Амакс газ предлага над 950 артикули за газови инсталации на склад.

10 ГОДИНИ ПО-КЪСНО

През тази година се очаква Амакс газ да продаде 8000-я котел  IMMERGAS на българския пазар.

При 50 000 потребители на газ в България, Амакс газ има  реализирани:
– 30 000 регулатори;
– 200 000 газови крана;
– 9 000 газ-детекторни системи.

И ОЩЕ…

Амакс газ реализира първата в България обща димоотводна система в „Борово Хаус Лендмарк”, София.
– Оборудва най-големият обект с външни стенни котли – Жилищен комплекс Водолей 1 и 2, който е обявен за комплекс на 2008-а година.
– 10 АГРС на Булгаргаз са с IMMERGAS котли.
– Достави система от 14 топловъздушни апарата с обща топлинна мощност 1400 kW в базата на Coca-Cola в Костинброд.

Клиенти на фирмата са газовите дружества на „Овергаз” АД, Черноморската Технологична компания, „Балкангаз 2000”, „Самоковгаз”, Газоенергийно дружество Елин Пелин и др.

От създаването си до момента, Амакс газ е увеличила броя на служителите си шест пъти.

Повече информация за Амакс газ и продуктите, предлагани от фирмата
можете да намерите на 
www.amaxgas.com

НОВИЯТ КОТЕЛ HERCULES SOLAR

Едно комплексно решение за управление на системите за отопление, битова гореща вода и слънчеви колектори.

Термалните слънчеви инсталации за производство на гореща вода, са най-популярната и достъпна форма на възобновяема енергия в света.

Интересът към тях и потреблението им в България, бележат сериозен ръст в последните 10 години.

Само за 2007 г., потреблението на термални слънчеви инсталации в България, се е увеличило с 45 %. През 2008 г., въпреки мрачните прогнози, свързани с наближаващата криза, то бележи ръст от 56%. Тази тенденция, отразява желанието и необходимостта на все повече българи, да притежават алтернативен източник на енергия, чрез който да намалят в дългосрочен план разходите си и да бъдат по-малко зависими от конвенционалните енергоизточници.

Все повече са домакинствата, които имат вече изградена система за отопление и битова гореща вода, но искат да използват и възможностите, които дават термалните слънчеви инсталации. На други им предстои да изберат система за отопление и производство на битова гореща вода, в която искат да включат предимствата, които тези инсталации предлагат.

За да задоволи нуждите на съществуващите и бъдещи потребители на системи за отопление, битова гореща вода и слънчеви колектори, фирма Амакс газ, изключителен представител на водещия италиански производител IMMERGAS  представя за първи път на българския пазар комплексно решение, чрез кондензния котел HERCULES Solar.

За първи път, чрез HERCULES Solar, потребителите няма да имат нужда да управляват слънчевите си колектори като отделна система. Вградения интерфейс на  HERCULES Solar предлага управление на системите за отопление, производство на битова гореща вода и слънчеви колектори чрез единен интелигентен контрол.

HERCULES Solar е бързо и лесно адаптируем към всеки тип съществуваща отоплителна инсталация, чрез вградените хидравлични колектори и свръзки за допълнителни зони.

Основният топлообменник и кондензен модул на HERCULES Solar са изпълнени изцяло от неръждаема стомана от най-висок клас, която гарантира дълготрайността му. Това го различава от съществуващите конкурентните продукти, изработени от алуминиеви сплави или стомана и композитни материали.

HERCULES Solar предлага устойчивост по време на дълга експлоатация чрез изработения от неръждаема стомана AISI 316L обемен бойлер.

Промяната на мощността, така наречената модулация,  в зависимост от потреблението при HERCULES Solar, е в най-доброто съотношение 1:8. За сравнение, конкурентните продукти от този клас, предлагат промяна на мощността в съотношение от 1:3 до 1:6.

Изключително гъвкавото управление и контрол при производството на битова гореща вода, реализира най-висок клас от три звезди като оценка, съгласно с Европейската норма EN13203-1.

Повече информация за котел HERCULES Solar можете да получите на щанда на фирма IMMERGAS – Италия на Международния панаир в Пловдив (Палата №10, щанд А5), както и в офиса на Амакс газ в гр. София, бул. „Акад. Ст. Младенов 17, www.amaxgas.com

Амакс газ е специализирана в доставката и сервиза на стенни газови котли, конвектори и оборудване за газови инсталации.