pixel

Ambitio с нови решения за домашна автоматизация

Ambitio с нови решения за домашна автоматизация

Доставчикът на технологии за дома Ambitio съобщи, че пуска на българския пазар ново поколение решения за домашна автоматизация. Системите позволяват по-ефективното управление на всички електрически инсталации в един дом или офис, което позволява да се намалят енергийните разходи. Предлаганите от Ambitio системи са произведени от лидери в Home Automation сектора, като Bticino, Legrand, Netdothome, Schneider Electric и др.

Автоматизираните системи позволяват бърза и лесна връзка с всички инсталации в един апартамент или къща – осветлението, щорите, мултимедията, отоплението и системите за сигурност. Системата позволява да се създаде желаната от ползвателя атмосфера, чрез предварително зададени сцени. Сцена „Романтика“ например позволява с натискане на бутон от дистанционно управление да се създаде приглушено осветление придружено със сваляне на шорите и пускане на любимата музика.

Все повече жилищни проекти от висок клас по света използват подобни решения за домашна автоматизация. Според анализатори на пазара на недвижимост обаче купувачите рядко използват всичките им функции. Най-честата причина за това е недостатъчната образовабост на купувачите по отношение на използването на такива системи. А ако системата е прекалено сложна, притежателите й често предпочитат за по-лесно да я заместят ръчно при някои от нейните функции.

publics.bg

Може да харесате още...