pixel

Американска фирма се готви да се закичи с титлата водещ световен соларен бранд

Германската компания Eon е сред фирмите, които подкрепиха американския доставчик на домашни слънчеви системи Sungevity чрез участие с дялов капитал. В нов кръг за набиране на финансиране – както сред нови, така и сред съществуващи инвеститори – американската соларна фирма успя да привлече 70 милиона долара инвестиции. Това доведе до включването и на GE Ventures с дялов капитал в американската компания.

Продажбите на Sungevity в САЩ отбелязаха двоен ръст през 2013 г., благодарение на иновативния дизайн, прилаган от фирмата, нейните бързи за внедряване технологии и наличието на стратегически бизнес партньорства.

Бизнес дейностите на компанията в Холандия и Австралия, обявени през първото тримесечие на 2011 г. и второто тримесечие на 2012 г. също се разрастват бързо.

Няма съмнение, че подобна перспективна фирма е привлекателна инвестиция за компаниите с добър финансов ресурс.

Имайки гърба на Eon и GE Ventures като капиталови инвеститори, Sungevity може да се похвали с подкрепата на най-голямото комунално дружество, собственост на частни инвеститори. Това, в съчетание с нейната технологична платформа, фокусирана върху потребителя, може да изведе Sungevity на челно място като водещ световен соларен бранд, подчертаха шефовете на дружеството.

greentech.bg

Може да харесате още...