Atlantic представя нова серия по-мощни термопомпи Alfea Excellia HP

bulclima

В отговор на търсенето на клиентите на термопомпи с по-големи мощности, френският лидер Atlantic проектира, разработи и пусна в производство нови модели Alféa Excellia HP и Alféa Excellia HP Duo.

Моделите са с 3-фазно захранване и отоплителни мощности 15 и 17 kW.

Отново съществува възможност за избор на вариант без бойлер: Alféa Excellia HP и с вграден бойлер: Alféa Excellia HP Duo. Вместимостта на вградения бойлер е 190 литра.

bulclima

Alféa Excellia HP и Alféa Excellia HP Duo.

Характеристики:

1. Увеличен обем на топлообменника. Atlantic разработи нови коаксиални топлообменници с увеличен обем за новите модели. Те са с топлообменник с обем 24 литра, спрямо 16 литра на по-старите модели. Независимо от увеличения обем на топлообменника размерите на вътрешните тела остават непроменени.

Коаксиалните топлообменници са патентовани от Atlantic и са изключително ефективни в режим отопление.

bulclima

Топлообменник Alfea Excellia A.I. с обем 16 литра и топлообменник Alfea Excellia HP с увеличен обем 24 литра.

– При употребата на коаксиални топлообменници не е задължителна употребата на филтър за водата, за разлика от всички термопомпи с пластинчати топлообменници.
– Интегрирането на допълнителен нагревател за работа при ниски температури, по-ниски от – 15°C е изключително лесно.

bulclima2. Външни тела с по-големи размери: Ш/В/Д/ – 1 080/1 428/ 480 мм.

3. Интегриран дебитомер с цел оптимизиране на цикъл “defrost”.

4. Компресор с директно впръскване на фреон. Използва се само в серията термопомпи Alfea Excellia A.I. режима се активира при външни температури по-ниски от -7°C   и позволява надеждна работа в режим на отопление при ниски температури. Термопомпите достигат заданието за работа без включване на допълнителните електрически нагреватели при температури до -15 °C.

5. Меню и на български език за работа с термопомпите.

6. Възможност за избор (като аксесоар) на кит за два отоплителни кръга. Приложим в случаите, когато инсталацията е с два отоплителни кръга. Примерно подово отопление и вентилаторни конвектори. Можете да поръчате този аксесоар като фабрично изделие, което позволява да регулирате и следите от дисплея температурите в двата кръга.

bulclima

7. Възможност за управление чрез Smartphone (опция).

bulclima

Комбинацията от нови външни тела и топлообменници с увеличен обем доведе до следните предимства:
– увеличена отоплителна мощност от 11 до 14 kW при външна температура -7°C  и температура на топлоносителя на изхода от 55°C;
– до 2 kW допълнителна мощност в сравнение е Excellia A.I;
– ефективност клас А++ в режим отопление при 55°C.

bulclima

8. Увеличено максимално разстояние между вътрешно и външно тяло от 30 метра. Минималното разстояние между телата е 5 метра. При разстояние до 15 метра не е необходимо дозареждане с фреон.

9. Лесен пуск и настройка благодарение на Easystart.

За контакт и допълнителна информация – Булклима.