Автоматичен хидравличен регулатор за еднотръбни отоплителни системи

TA-Compact-P

С TA-Compact-P, немската компания IMI Hydronic Engineering предлага независим от налягането регулиращ вентил, с който еднотръбните отоплителни системи могат да бъдат автоматично регулирани хидравлично. Вентилът се монтира в съществуващи системи и поема функцията на автоматичен регулатор на потока, което гарантира, че се подава точното количество вода, необходимо за захранване на свързаните радиатори.

Регулаторите са специално разработени за регулиране на малки до средни потребители и се монтират в подаващата или отвеждаща тръба на съответния кръг. По този начин автоматично се извършва хидравлично регулиране в цялата система, а претоварването или не достатъчното захранване на отоплителните кръгове – например чрез затваряне на съседни клапани – се избягва надеждно.

TA-Compact-P

За да се определи необходимият дебит, са необходими само топлинната мощност на системата и температурното разпределение. Съответната стойност на настройка на клапана може да се вземе от таблица в документацията на продукта. Предварителната настройка на регулатора се извършва без инструменти. Той се предлага за системи с дебит от 21,5 до 3700 l/h и за размери на тръбите от DN 10 до DN 32.

TA-Compact-P

Допълнителните възможности за оптимизация на системата се осигуряват от регулиращия вентил заедно с допълнителни клапани от продуктовата гама на IMI. По този начин регулаторът в комбинация с термичен задвижващ механизъм и стаен термостат за радиатора могат да реализират прецизен зонов контрол. Чрез стайния термостат може да се програмира нощно понижение на температурата. Допълнителното използване на регулиращия и контролен клапан TA-Multi, както и терморегулиращата глава RTL позволяват надеждно ограничаване на температурата, което, освен комфорт за потребителите, осигурява и енергийно ефективна интеграция на съвременните топлогенератори – като кондензационни котли и термопомпи.

Вижте също...