Автоматична вентилация за мазета, килери и мокри помещения

Неприятна миризма, влага, мухлясали стени или дори ръжда по предметите, съхранявани в мазето, като например музикални инструменти – това вече е минало. Изцяло автоматичната вентилация AKE 100 или AKE 150 от немската компания MAICO осигурява надеждно средство за защита и справяне с проблемите в сервизните помещения в дома.

Напълно автоматичната вентилационна система AKE 100 / AKE 150 е подходяща за мокри помещения, сушилни, мазета и складови помещения, които са уязвими на образуване на влага и съответно – мухъл. Тя поддържа постоянно сухо ниво в уязвимите пространства и има интегриран контролер за влагата, който следи и сравнява абсолютната влажност на помещението с абсолютната влажност във външната зона. Влажният въздух се отвежда навън само, ако входящият външен въздух е по-сух. По този начин дори при висока влажност на външния въздух кондензацията на студените стени на сутерена се предотвратява и те остават сухи. При относителна влажност по-малка от 30%, системата се изключва автоматично поради функцията за суха защита.

Функцията за защита от замръзване, от друга страна, изисква вентилацията да се настрои автоматично при вътрешни температури под 5°С.

Моделът AKE 100 е подходящ за използване в помещения с площ до 30 м², докато AKE 150 може да вентилира помещения с площ до 70 м². По желание системата може да бъде допълнена с вентилатор за подаване на въздух ECA 11 E или ECA 15/4 E. По този начин, в допълнение към вентилационния отвор, е осигурено активно подаване на въздух.


Вижте също...