Автоматични пелетни котли BURNiT 

BURNiT 

Едва ли има човек, който не се е наслаждавал на зимата и красивите снежнобели пейзажи, докато си почива в уюта и топлината на своя дом. За да бъде това възможно, от ключово значение е отоплителната система на жилището да е ефективна и надеждна. Истински добрите уреди за отопление са тези, които осигуряват постоянна здравословна температура в жилището на достъпна цена, без да изискват постоянно внимание и обслужване.

Водени от максимата да подобряват живота на хората, като същевременно съхраняват баланса в околната среда, инженерите на BURNiT комбинират най-доброто от модерните технологии и природните ресурси, за да създадат надеждни и ефективни отоплителни съоръжения. Фаворити на любителите на съвременните технологии и „умни“ къщи са автоматизираните пелетни котли. Те имат вграден микропроцесор и напълно автоматизирано запалване и пелетоподаване, изискват минимално обслужване и поддържат оптимална, равномерна температура в цялото жилище при минимални разходи.

BURNiT

Всеки пелетен котел BURNiT е оборудван с водна риза и освен отоплението на дома може да обезпечи подгряването на водата в бойлер със серпентина. След като се настрои желаната температура, вградените датчици следят температурата в котела и в подвързаните към него бойлер и буфер и я поддържат. Самопочистващата се функция на горелката при някои от моделите спестява допълнителни усилия и време за поддръжка, а вградената циркулационна помпа прави отоплителната инсталация още по-ефективна и икономична.

BURNiTПо желание, пелетните котли могат да се управляват изцяло дистанционно от мобилно устройство благодарение на опционалния WI-FI контролер. Това е огромно удобство, особено ако котелът е инсталиран в отдалечено сервизно помещение.

Заради безкомпромисното качество и грижата, с която се произвеждат, пелетните котли BURNiT са сред първите отоплителни пелетни съоръжения, отличени и сертифицирани за Екодизайн още в началото на 2016 година. Сертификатът за

Екодизайн гарантира, че котлите BURNiT са преминали успешно редица лабораторни тестове в независими лаборатории и отговарят на стриктните критерии по директивата, като производството и употребата им не нарушават екологичния баланс.

Както и при останалите уреди BURNiT, сигурността е основен приоритет, гарантиран от високотехнологични защити и датчици, следящи постоянно показателите на горивния процес. В случай на прекъсване на електрозахранването параметрите се запазват в паметта на контролера и не се налага да ги въвеждате наново след подновяване работата на уреда.

BURNiT предлага следните модели автоматизирани пелетни котли:
PELL EASY 20 kW – компактен и лесен за употреба автоматичен котел със самопочистваща се горелка.
PELL EASY XL 35 kW – пелетен котел с допълнителен вграден бункер, оптимизиращ времето за зареждане на гориво.
– UB от 27 до 90 KW – комбиниран котел с ретортна горелка, позволяваща горене както на класически дървесни пелети, така и на агропелети и алтернативни горива – сухи костилки от череши, сливи, кайсии, праскови и маслини.
PLB от 15 до 40 kW – автоматичен пелетен котел със самопочистваща се горелка и възможност за свързване към бункер за гориво с различен обем.

Накрая, но не на последно място, специалистите на BURNiT са помислили и за елегантния външен вид на котлите – всички технологии и функционалности са събрани в компактна форма с изчистени линии в запазения за марката яркочервен цвят.

Още за отоплителните съоръжения BURNiT можете да прочетете на www.burnit.bg.

Може да харесате още...