Автоматизация на помещенията от Siemens

Siemens

Устойчиви стаи: създаване на среда с грижа за бъдещето

Борбата с изменението на климата е по-важна от всякога. Най-доброто място за това е самото помещение – с автоматизация на помещенията, която непрекъснато намалява консумацията на енергия и емисиите на CO² в сградите. Продуктите и решенията за автоматизация на помещенията от Siemens спомагат за създаването на устойчиви помещения: Те отговарят на клас A в съответствие с EN 15232.

Помещения със здравословен вътрешен климат: създайте атмосфера, която подобрява физическото състояние

Дали се чувствате добре в дадено помещение, зависи до голяма степен от неговата автоматизация. Замърсителите на въздуха в затворени помещения, като концентрацията на PM2.5 фини прахови частици и летливи органични съединения (VOC), оказват съществено влияние върху здравето и физическото състояние на обитателите. В същото време предаването на вируси, както и въздействието на алергените, са силно зависими от влажността в помещението. Автоматизацията в помещенията позволява да се наблюдават и контролират нивата на замърсителите, както и температурата и влажността, вследствие на което ще се намалят отсъствията на служителите и ще се повиши продуктивността на обитателите.

Помещенията със здравословен вътрешен климат оказват благоприятен ефект върху когнитивните функции на обитателите

Не е задължително усещането за умора да бъде причинено от обилен обяд. Научните изследвания показват, че нивата на CO², които често се срещат в конферентните зали, офисите и учебните заведения, оказват неблагоприятен ефект върху когнитивните функции, стратегическото мислене и способността за вземане на решения. Правилната автоматизация на помещенията създава продуктивно пространство, което може да увеличи общата производителност с 2 до 18%.

Eu.bac

Официално сертифицираните продукти и системи гарантират качество и енергийно-ефективни резултати.

Можете да се възползвате от опита и да разчитате на сертифицирани продукти, за да създадете устойчиви помещения. Те са със знака eu.bac, за да покажат, че отговарят на сигурни енергийно-ефективни нива и качество. С правилните продукти и приложения от портфолиото на Siemens за автоматизация можете да трансформирате стаите в здрави, продуктивни и устойчиви пространства.

ABT Site и ABT Go

Всеки проект за стайна автоматизация започва с инженеринг. ABT Site е PC приложение, използвано за конфигуриране, изтегляне и пускане в експлоатация на устройствата за стайна автоматизация. ABT Site използва доказани приложения и гъвкави работни процеси. Освен това ABT Go е на разположение за допълнителна ефективност на място по време на въвеждането в експлоатация. Интуитивното приложение е предназначено за устройства с Android и iOS и е оптимизирано за техници и инсталатори. Това прави пускането в експлоатация и поддръжката на автоматизация на помещенията удобно и лесно.

Продукти, решения и услуги за здравословен вътрешен климат

Стайни термостати

Siemens разполага с цялостно портфолио от термостати – от термостати за управление на климата в помещенията до KNX комуникативни термостати за интегриране в системи за сградна автоматизация.

Сензори

Symaro сензорите прецизно измерват температурата, CO2, VOC (летливи органични съединения), влажността и фините прахови частици – PM2.5, както за помещения, така и за канални приложения.

Desigo Room Automation  

Системата за сградна автоматизация Desigo е гъвкава, отворена и напълно програмируема, но същевременно лесна за работа и проектиране. Независимо дали управлява една дисциплина или мултидисциплинарни решения, Desigo е в състояние да се адаптира към всяко изискване.

OpenAir: изпълнителни механизми за въздух

Възползвайте се от богат набор от позициониращи сили, контролни сигнали, комуникационни стандарти и add-on опции.

Acvatix: вентили и задвижващи механизми

Acvatix ви позволява да отговорите на всички изисквания за управление и хидравлика, свързани с производството, разпределението и консумацията на отопление и охлаждане.

Управление на сградата с GAMMA instabus

Базиранo на комуникационния стандарт KNX, портфолиото на GAMMA интегрира управлението на ОВК, осветление и щори при системите за стайна автоматизация с всякаква големина и предназначение.

HIT

Намерете всички продукти и решения, за да създадете стаи със здравословен вътрешен климат.

Стаята е сърцето на всяка сграда и е предпоставка за промяна в перспектива – с автоматизация, която поставя хората на първо място. Стайната автоматизация е от съществено значение за защитата и подобряването на здравето на обитателите и в същото време увеличава тяхната продуктивност.

#CreatingPerfectPlaces

За контакт и допълнителна информация се свържете с представител на Siemens на адрес: [email protected].