Автоматизирани пелетни камини IRIS – Вашата комфортна топлина

В отговор на въвежданите от Европейския съюз ограничения на въглеродните емисии в атмосферата и в съответствие на целите за намаляване на емисиите и увеличаване на енергийната ефективност, фирма Екотерм Проект отново представя продукт, отговарящ на актуалните нужди на съвременното общество.

Автоматизирана пелетна камина с водна риза GreenEcoTherm IRIS, за изгаряне на пелети с диаметър 6-8 mm, екологично чисто гориво, произведено без да се изсичат гори, само чрез пресоване на остатъчен дървесен материал. Като един от лидерите в областта на съоръжения за отопление на българския пазар, компанията се стреми да задоволи различните изисквания на различните портебители.

Освен ниско пепелно съдържание и следователно по-малко нужда от почистване, благодарение на горивото от пелети и прецизния горивен процес, камина IRIS отделя изключително ниски емисии въглероден оксид в атмосферата – 0.012-0.32% (мин.-макс. при 13% О2 ). Големият бункер за пелети, 25 кг, осигурява по-продължителна работа на камината, без да има нужда от често зареждане.

Камината се управлява с електронна платка, осигуряваща напълно автоматично и контролирано изгаряне. Управляващата платка гарантира целия процес на работа, запалването и изключването на камината и дава възможност за работа с 5 нива на мощност. Диапазонът на регулиране на топлинната мощност е от 3 до 15 kW, като камината може да работи на максималния си капацитет за неограничено време, благодарение на достатъчен резерв от мощност. Всичко това гарантира безопасната работа на камината.

Камина IRIS разполага с потребителско меню, предоставящо възможност за настройване на топлинните нужди на помещението според часа и деня от седмицата, както и според сезона. При включен Stand-by параметър, при достигане на зададената стайна температура или температурата на въздуха в помещението, камината се изключва. Когато този параметър е изключен, камината продължава да работи на минимална мощност. С цел предотвратяване на достъп на деца или грешки при настройване, сервизните настройки са защитени с парола и само оторизирани лица имат достъп до този параметър.

Елегантните изчистени форми на пелетната камина с водна риза IRIS я правят подходяща за всеки съвременен интериор. Може да се монтира в жилищни и други помещения, като освен за отопление служи и за подгряване на БГВ. Потребителят лесно може да контролира температурата на въздуха и на водата, както и да включва и изключва камината чрез дистанционното управление, включено в опаковката на камината.

Минали през прецизен контрол на качеството, камините IRIS са с дълъг експлоатационен живот и с гаранция от две години.

Повече информация за Екотерм Проект и гамата предлагани продукти може да бъде получена в дистрибуторската мрежа в цялата страна, на интернет страница www.ecotherm.bg или на страницата на фирмата във Facebook.

Може да харесате още...