Българин е сред победителите в журналистическия конкурс Siemens CEE Press Award 2018


Ивайло Станчев от в. „Капитал“ е сред победителите в журналистическия конкурс Siemens CEE Press Award 2018

♦ Статията на българина „Електричество от бъдещето“ бе отличена сред над 200 материала по темата „Дигиталното бъдеше на градовете, индустрията и енергетиката“

♦ Призьорите получиха плакети и чекове на церемония във Виена

Ивайло Станчев от в. „Капитал“ е един от тримата регионални победители в журналистическия конкурс Siemens CEE Press Award 2018, организиран от Siemens. Статията му „Електричество от бъдещето“ бе отличена сред над 200 материала по темата „Дигиталното бъдеще на градовете, индустрията и енергетиката“. Ивайло бе награден на специална церемония в Siemens City във Виена, на която присъстваха националните победители и членовете на журито от 11 държави от Централна и Източна Европа, участвали в конкурса.

Преди това по покана на Siemens гостите посетиха изследователския център в бързоразвиващия се нов квартал на Виена Seestadt Aspern. Там те се запознаха с пилотен проект за фабриката на бъдещето, който демонстрира възможностите на дигиталните технологии за подобряване на ефективността на производствените процеси. Siemens е един от основните партньори на проекта, в рамките на който, наред с други важни аспекти на дигитализацията, се изследва и сътрудничеството между хора и роботи.

С плакети и чекове на стойност 1000 евро бяха наградени тримата победители в съревнованието. Освен Ивайло Станчев бяха отличени Bostjan Videmsek (Словения) с материала „Бъдещето е сега“ и Zsolt Hanula (Унгария) със статията „Приложението, от което всички банки по света се страхуват“.

Конкурсът Siemens Press Award се провежда за трета поредна година. Основната цел на съревнованието е да отличи най-добрите медийни материали по темата и да насърчи общуването между журналисти от региона.

Siemens AG (с централи в Берлин и Мюнхен) е глобален технологичен лидер, чието име е символ на технологично съвършенство, новаторство, качество, надеждност и глобално присъствие в продължение на 170  години. Компанията развива дейност в над 200 страни, предимно в сферата на електрификацията, автоматизацията и цифровизацията. Siemens е водещ доставчик на офшорни вятърни турбини, турбини с комбиниран цикъл за производство на електроенергия и решения за пренос на мощности, както и лидер в областта на инфраструктурните решения, автоматизацията и софтуерните решения за промишлеността. Компанията е и водещ доставчик на медицинско оборудване за образна диагностика, както и в сферата на лабораторната диагностика и клиничните информационни системи. За повече информация: www.siemens.com.

Siemens България е част от Siemens AG – световен лидер в производството на иновативни продукти, технологии и решения в сферата на електрификацията, автоматизацията и дигитализацията. В България компанията присъства вече 138 години и е тясно свързана с някои от най-значимите технически нововъведения в страната от Освобождението до наши  дни. Част от структурата на Siemens в България са 2 компетентни центъра – в сферата на сградните технологии и енергетиката, както и фабрика за измервателна апаратура за продукти високо напрежение в гр. Правец. Като част от философията си компанията се стреми не просто да доставя иновативни и надеждни продукти и услуги за клиентите си в България, но и да изгражда широка мрежа от български фирми-партньори и да създава добавена стойност, споделяйки ноу-хау и водещи бизнес практики. За повече информация: www.siemens.bg.


 

Вижте също...