Батерии на Тесла в основата на енергиен проект в Словения

NGEN-Tesla-Powerpack-storage-system

Словенският стартъп NGEN лансира първата в Централна Европа система за съхранение на енергия с батерии Tesla Powerpack в рамките на енергиен проект на стойност 15 милиона евро и капацитет от 12,6 MW/22,6 MWh, който ще стартира в северозападната част на страната. Това е първият от два проекта, планирани да бъдат завършени до юли 2020 г., и най-голямата в Европа система за съхранение с Tesla Powerpack.

NGEN е създадена в средата на миналата година за внедряване на система за съхранение на енергия с батерии Tesla Powerpack, разработена през 2015 и въведена в началото на миналата година. Компанията ще осигури 250 MW поддържащ капацитет от възобновяема енергия за енергийната система на страната.

Системата от батерии използва изкуствен интелект и машинно обучение, за да предложи услуги за автоматично балансиране на мощностите, както и да осигури обмен на електроенергия за клиентите.

NGEN планира да предлага в Словения жилищни системи за съхранение, които да използват нейната технология за балансиране на източниците на електроенергия за дома.

Вижте също...