pixel

BayWa r.e. продава платформа за биогаз

BayWa r.e.

Германската компания за възобновяеми енергийни източници BayWa r.e. AG се съгласи да продаде бизнеса си с биогаз, BayWa r.e. Bioenergy GmbH, който е свързан с производството на около 140 GWh биометан годишно, на инвестиционно дружество на Macquarie’s Green Investment Group (GIG).

Стойността на сделката, която е в съответствие със стратегията на BayWa да се съсредоточи върху основната си дейност – производство на вятърна и слънчева енергия, не беше съобщена.

BayWa r.e. Bioenergy разработва, изгражда и управлява проекти за биогаз, които осигуряват биометан и енергия на местни енергийни компании, промишлени предприятия и търговци на енергия. Портфолиото включва пет действащи завода в Германия и редица проекти за развитие, разположени в Италия.

GIG купува платформата за биогаз на BayWa чрез фонда Macquarie GIG Energy Transition Solutions. Придобиването ще помогне за засилване на присъствието на бизнеса в Германия, Италия и други съществуващи и нововъзникващи пазари в Европа на фона на стремежа на ЕС да намали зависимостта си от вносен природен газ.

GIG предоставя на клиентите на Macquarie Asset Management (MAM) достъп до възможности за зелени инвестиции, насочени към ускоряване на глобалния преход към нулево нетно потребление, като има готовност за развитие на повече от 30 GW на над 25 пазара.

Снимка: BayWa r.e.

Може да харесате още...