pixel

Baywa RE Solar Trade открива търговски клон в Гърция

Baywa r.e.

С откриването на новия клон компанията се стреми да разшири присъствието си на перспективния пазар в Югоизточна Европа. Досега Baywa RE се е занимавала основно с изграждане и експлоатация на централи.

Със своите десет милиона жители и годишно потребление на електроенергия от 56 тераватчаса Гърция е сравнително малък пазар в сравнение с Германия, Испания или Франция. Но Атина има най-амбициозните цели в Европа за разширяване на използването на възобновяеми енергийни източници. До 2030 г. поне 70% от електроенергията трябва да идва от възобновяеми източници.

Съпътстване на бизнес проектите

Това може да бъде постигнато само с мащабно и бързо развитие на фотоволтаичната и вятърната енергия. Baywa RE вече е активно ангажирана в тази област с проектите, които компанията изгражда в момента в Гърция. Текущите проекти са с обща мощност от 1,6 гигавата. Компанията вече е изградила и обширно портфолио за оперативно управление в страната. Сега към него ще се присъедини и собствен клон за търговия на едро.

Изградени партньорства с местни предприятия

С новия клон за търговия на едро с фотоволтаични продукти в Атина Baywa RE Solar Trade продължава стратегията си за разширяване в Югоизточна Европа, която започна с клонове в Италия и Испания. „Виждаме голям потенциал Гърция да заеме водеща роля в развитието на възобновяемите енергийни източници в Европа и да даде значителен принос за енергийния преход“, казва Александър Шют, регионален директор на Baywa RE Solar Trade, като обосновава ангажимента на компанията. „Вече сме установили тесни партньорства с гръцки компании от енергийния сектор и очакваме с нетърпение да засилим още повече присъствието си на пазара със специалния екип за търговия с фотоволтаични продукти в Атина.“

Baywa r.e.

Обслужване на всички пазарни сегменти

Според Харис Христидис, управляващ директор на новия клон на Baywa RE Solar Systems в Атина, по този начин компанията ще се фокусира не само върху търговския и промишления фотоволтаичен пазар, но ще обслужва предимно бързо развиващия се пазар на частни системи. „Той също ще преживее бум благодарение на програмата за субсидиране на фотоволтаични системи на жилищни сгради в комбинация със системи за съхранение, приета наскоро от гръцкото правителство“, сигурен е Христидис. „Чрез рамкови споразумения с водещи световни производители на модули предлагаме на нашите партньори в Гърция директен достъп до най-силните марки и то при най-добрите условия. По този начин увеличаваме и устойчивостта на местната верига за доставки на фотоволтаични продукти“, подчертава ръководителят на гръцкия клон.

Снимки: Baywa r.e.

Може да харесате още...