pixel

База на НАТО в Естония оборудвана с нови пелетни горелки Pelltech

България Терм ООД информира, че това лято техният партньор Pelltech е изградил ново котелно помещение с две горелки PV 350а  във въздушната база на НАТО в Amari, Естония.

То е разположено на площ 4 m х 6 m, която дава достатъчно пространство за два котела Viessmann Vitoplex 200-700 kW, инсталирани един до друг. Тези котли са избрани за постигане на висока ефективност и осигуряване на достатъчно пространство за пепелта. За да се отварят вратите са инсталирани специални шарнири с 2 въртящи се оси . Котлите са оборудвани с горелки Pelltech PV 350 и служат за отопление и производство на битова гореща вода.
Стените и покривът на котелно са изпълнени със сандвич-панели, изолирани с каменна вата. До котелното помещение е  разположен контейнерът за пелети Mafa B1B40 с вместимост 39,6 m3. Подаването на пелети от контейнера към горелките се осъществява от два шнека с дължини 5 и 6 m. Поради разположението на котлите до контейнера за пелети двата шнека имат наклон 35 градуса.
Системата за отстраняване на пепелта от горивната камера е с нова конструкция. Под горивната камера на горелката е разположен пепелник по дължината на котела.
Шнекът за пепел премества пепелта от дъното на горивната камера на котела в пепелника.
За всеки котел е изграден комин с височина 11 m и диаметър 250 mm.
Всяко котелно помещение от този тип е оборудвано с уникално съоръжение използвани id мулти циклони за пепелта.
Към момента Pelltech са изградили за въздушната база в AMARI 4 котелни помещения с горелки Pelltech  с обща мощност 2800 kW.

Може да харесате още...