pixel

Без климатици по фасадите на жилищните сгради в Москва

Кусурите на новото строителство са толкова много, че едва ли някога ще могат да бъда коригирани всички направени по време на изграждането грешки. По-лесният, по-евтиният и безспорно по-функционален начин е да не се стига до момента, в който сградата вече е построена и грешките са налице, а още в етапа на те да бъдат избегнати.

Най-пресният пример за това са новпроектираните изисквания за строителство, по които ще бъдат изграждани отсега нататък сградите в един от световните мегаполиси – Москва. Вече по жилищните сгради няма да има климатици. Те ще бъдат „скрити” в специални ниши, които ще се изграждат още при самото строителство на сградата. Партерните етажи ще бъдат минимум на височина 3 метра, за да могат под тях да има други обекти. Задължително входовете ще бъдат така направени, че да са по-достъпни за хора в неравностойно положение. Най-полезната част от промените е тази, че вътрешното разпределение на апартаментите ще позволява новите собственици да го променят.

Изисквания има и към фасадите на сградите. Например, по тях няма да има изпъкващи детайли, както и не могат да бъдат в различни цветове. Промените ще влязат в сила от началото на 2016 г.

fakti.bg

Може да харесате още...