Безшумни канализационни тръби Decibel

Uponor Decibel

Не желаем да чуваме всичко…

В днешния динамичен свят всеки има нужда от спокойствие у дома. Почивката обаче може да бъде нарушена от шумове, като това важи и за работната атмосфера. Канализационната мрежа на сградата е източник на шум, независимо дали става въпрос за фамилна къща, етажна собственост или офис сграда. Практично е това да се вземе предвид преди строителството, по време на проектната фаза.

Uponor Decibel

За да се намалят тези шумове, в съвременните строежи се използват канализационни тръби с щекмуфа, окомплектовани с даден вид шумоизолация за структурен шум. Правилният им монтаж отнема доста време, а в случай на неточност, структурните шумове ще продължават частично да съществуват. Решението на тези проблеми са шумоизолираните канализационни системи. Такива тръби съществуват на пазара с различни структури на слоевете. Uponor Decibel се състои от три слоя: външните и вътрешни слоеве от полипропилен осигуряват физическа защита на тръбата, докато средния слой, направен от минерално подсилен полипропилен, осигурява шумозаглушаването на системата. Вътрешният полипропиленов слой е устойчив на драскотини, като по този начин осигурява защита срещу задръстване.

Uponor Decibel

Съединенията са муфирани, което значително опростява монтажа на тръбите. Гумените пръстени са фабрично монтирани в муфите, което прави изграждането по-бързо. Decibel може лесно да се свързва към съществуващи системи със щекмуфи и чугунени такива. Това означава, че съвременна санитарна система може да бъде изпълнена в съществуваща сграда при сравнително кратки срокове за изграждане. Системата се предлага в размери от 50, 75, 110 и 160, с широка гама от фитинги. Възможен е също и открит монтаж, тъй като външният слой е естетичен, с бял цвят, и издържа на UV лъчите.

Uponor Decibel

Препоръчаните области на приложение са: открит монтаж на вертикални и разпределителни тръби за отпадни/дъждовни води, над окачени тавани или зад гипсокартон. При провеждане на дъждовни води, максималното налягане на системата е 0,5 бара. За постигането на оптимално шумозаглушаване, за окачването на тръбите се препоръчва употребата на крепежни елементи снабдени със шумозаглушаване на структурни шумове (фиксирани и плъзгащи скоби). Благодарение на превъзходните си характеристики на шумозаглушаване системата Uponor Decibel е в състояние да отговори на изискванията на нови и съществуващи вече сгради с високи акустични изисквания.

Uponor Decibel

В по-големите сгради, пресичането на противопожарни преградни стени трябва да се извършва с помощта на противопожарни маншети, отговарящи на законовите разпоредби за противопожарна защита.

Монтажът на звукоизолираните тръби Uponor Decibel е по-прост и по-бърз, тъй като не се изисква допълнителна звукоизолация, и по този начин се спестяват време и пари за реализиране не проекта.

Uponor, ако децибелите имат значение…

Свържете се търговското представителство на Uponor GmbH – България на телефон +359 988 755 268 или чрез мейл на [email protected].

Вижте също...