BioSolar панели пречистват въздуха по-добре от дървета

BioSolar Leaves

Иновативната технология, наречена BioSolar Leaves е по-добра в пречистването на въздуха, отколкото дърветата, казва Джулиан Мелхиорри, основател и главен изпълнителен директор на компанията Arborea. Arborea е стартиращ бизнес в областта на хранително-вкусовата промишленост, който прилага иновативни, патентовани биологични и химически технологични платформи за производство на здравословни хранителни съставки на ниска цена и в голям мащаб.

BioSolar Leaves

На пръв поглед BioSolar Leaves изглеждат като светлозелени слънчеви панели. Но вместо да генерират електроенергия, тези структури изобилстват с микроскопичен растителен живот, който може да пречисти околния въздух и да произведе хранителни съставки за храна. Arborea култивира био-организми върху панелната система, която може да се инсталира на сградите или на земята, подобно на слънчевите панели.

BioSolar Leaves

Технологията използва напълно нова естествена фотосинтеза. Благодарение на слънчевата светлина, тази технология улеснява растежа на микроскопични растения, които произвеждат здравословни хранителни съставки, като същевременно генерират кислород и поглъщат голямо количество въглероден диоксид (CO2), който допринася значително за изменението на климата.

За повече информация: Arborea 


Вижте също...