pixel

Българска делегация обсъжда в Берлин енергийната ефективност в обществения сектор

Българска делегация обсъжда в Берлин енергийната ефективност в обществения сектор

Кметът на община Банско Георги Икономов замина за Берлин, заедно с десет членна делегация, където ще бъдат обсъдени проблемите на енергийната ефективност в обществения сектор. Това съобщиха от пресцентъра на община Банско.

Посещението на делегацията е по проект, осъществяван в рамките на Експортната инициатива Енергийна ефективност 2013 на Германското федерално министерство на икономиката и технологиите.

Българските участници в делегацията ще имат възможност да се запознаят с опита на германски представители на предприятия и институции в областта на енергийната ефективност на сгради в среда, която е сходна на българската по отношение на архитектурата.

Имайки предвид високата енергийна интензивност на българската икономика, основната цел на проекта е посещение на възможно най-пълно отговарящи на модерните изисквания за енергийна ефективност на обновени или санирани сгради от обществения сектор (училища, детски градини, административни сгради и др.), както и многофамилни жилища, пасивни и нискоенергийни сгради.

Може да харесате още...