pixel

Bosch eBike Systems купува новосъздадената компания COBI

Bosch eBike Systems поема стартиращата компания COBI, базирана във Франкфурт. Двете компании имат за цел да се фокусират върху развитието на мрежата от хора, услуги и продукти оттук нататък.

Клаус Флейшър, главен изпълнителен директор на Bosch eBike Systems, споделя:

„Bosch eBike Systems и COBI имат обща вяра: „Умният велосипед“ представлява бъдещето. Това е основното изискване, което ще осигури тясно сътрудничество, както и за колективно пускане на пазара на повече цифрови и мрежови услуги и продукти. COBI отбелязва положително развитие, тъй като е основана през 2014 година. Освен това към пазара за ергономични и конвенционални велосипеди, новосъздадената компания разработи и технологична платформа, състояща се от приложение, облак, комплект за разработка и вграден софтуер.

С продуктите на COBI ще разширим портфолиото си и ще предложим на клиентите възможността да избират между бордови компютри и решения, базирани на смартфони. „В близко бъдеще Бош ще представи оферти за е-велосипеди и велосипеди, свързани в мрежа“, обяснява Флейшър.

Андреас Галер, основател и главен изпълнителен директор на COBI

Основателят и главният изпълнителен директор Андреас Галер смята, че COBI е много повече от продукт. „Най-големите предимства на COBI е младият талантлив персонален екип, роден в цифровата ера, сред сложна и модерна технологична архитектура.“ В резултат на поглъщането COBI GmbH стана 100% дъщерно дружество на Bosch Group. Седалището на дружеството остава във Франкфурт на Майн. Марката и продуктите на COBI ще бъдат запазени, а работната сила ще остане непроменена.

И двете компании решително започват цифрова офанзива. Bosch продължава да разработва бордовия компютър Nyon и представи многобройни ъпдейти на Eurobike 2017. Те включват актуални карти, нови функции за планиране на маршрута, преглед на консумираната енергия и надморска височина, както и подробна информация за показателите на велосипедиста.

COBI се фокусира върху адаптирането на продуктите си, за да позволи смартфоните да се използват като централен контрол, информационни, развлекателни и дисплейни решения. Съществуващата продуктова гама ще остане на разположение. Продуктите, които вече са в процес на разработка, или тези, представени на Eurobike 2017, като COBI eAir, се разработват по план.

Може да харесате още...