pixel

Бош представя високо ефективни термопомпи на българския пазар

Бош представя на българския пазар високо ефективни термопомпи. Представянето ще се случи на специална презентация, която ще бъде излъчена на живо на 29.09.16 г. от 15 ч. на адрес, както и на Фейсбук страницата на компанията.

От 15:30 ч. съвместно с Овергаз ще бъде излъчена и презентация на газовия проект DESIREE, който има за главна цел да осигури ефективен механизъм за подпомагане на газифицирането на българските домакинства, спазвайки изискванията на Директивата за енергийна ефективност на ЕС.

Гамата термопомпи Bosch Compress е с изключително универсално приложение. Вътрешният модул се предлага в 4 версии за Compress 6000 AW – две компактни, пестящи място тела тип „кула“ за отопление и охлаждане и два стенни модула – за моноенергиен режим, готов и за охлаждане, и вътрешно тяло за бивалентен режим. Серията Compress 3000 AWS предлага две стенни решения – за моноенергиен режим, готов за охлаждане и вътрешен модул за бивалентен режим. Бойлерът за БГВ е интегриран в моноенергийната кула и в кулата с индиректна соларна серпентина. Гъвкавите стенни стандартни версии са налични като моноенергиен модел с електрически нагревател и като вариант за бивалентен режим със смесител за превключване на бойлера между топлинните източници въз основа на цената на енергията и актуалната ефективност на термопомпата. Термопомпите Bosch Compress сa разработени за сурови зимни условия и масово се използват в Швеция. Те разполагат с функция SSD smart soft defrost, която се активира при температури над 5 градуса целзий и гарантира непрекъсната работа в този режим.

Продуктите Bosch Compress се отличават със следните характеристики:
– изключително високи специфични коефициенти за енергийна ефективност COP достигащи до 5,2, енергиен клас А++;
– много ниски нива на шум и вибрации, ниско тегло и лесен монтаж заради иновативния материал, от който е направена – EPP;
– гъвкаво решение за всяка нужда, поради широка гама от вътрешни тела;
– мощностна гама до 17 kW;
– възможност за online управление чрез приложението Bosch Pro Control.

Научете повече за Bosch Compress, както и за проекта Desiree, на 29.09.2016 г. от 15:00 ч., тук.

Може да харесате още...