pixel

Бош Термотехника представи новости на националната си търговска среща

Бош Термотехника представи новости на националната си търговска среща

Правец – На 9 и 10 юли в гр. Правец се проведе годишната среща на търговските партньори на Бош Термотехника. Около 40 фирми от цялата страна посетиха събитието, на което бяха представени новостите на технологичния гигант в областта на термотехниката.

Европейска директива за екодизайн – предизвикателство и шанс за бранша
Основен акцент на събитието беше предстоящото въвеждане на новата Европейска директива за екодизайн. За първи път тя поставя единни за ЕС високи изисквания за минимална ефективност на отоплителни котли. Това оказва огромно въздействие върху пазара и конкурентната ситуация в много страни от Европейския съюз. Ето защо директивата е най-значителната промяна на отоплителния пазар изобщо и представлява огромно предизвикателство за всички специалисти и участници на пазара. „Ние сме с положителна нагласа към регулацията, защото тя създава прекрасни шансове за продукти с висока енергийна ефективност и системни решения“, сподели Йордан Дочев, търговски директор на Бош Термотехника за България. Някои конвенционални технологии отпадат и се насърчава предлагането на технологии за възобновяеми енергийни източници. Затова Бош Термотехника дефинира продуктови нововъведения и за България, с които ще допълни портфолиото си и ще разшири обхвата на предлаганите енергийно-ефективни решения.

Удобство и икономии за малките домакинства
„С настоящата си гама продукти с кондензна технология Бош има оптимална база да посрещне новите изисквания, като в течение на годината ще въведем още няколко нови модела котли“, добави Дочев. Благодарение на иновативната си технология кондензните котли на Бош имат много широк модулационен диапазон на мощността за отопление. С изключително ниската си минимална мощност съоръжението предлага важно предимство за клиентите с малки жилища. Резултатът е икономия на текущите разходи от сметката за газ, особено през преходните сезони, в които отоплението работи близо до минималното си натоварване.

Интелигентно управление на отоплителните системи
Допълнително предимство на интелигентното управление на отоплителните системи Bosch ще създаде новият зонов модул, който ще има значителен принос към енергийната ефективност. Чрез него могат да се дефинират контролирани зони за управление на температурата. В областта на регенеративната енергия, освен високоефективните термични соларни системи, Бош ще предлага и термопомпени агрегати въздух/вода. Новата термопомпа Bosch предлага повече икономия на енергия в сравнение с други продукти. Това се дължи на специфичния технически дизайн на продукта, тестван в суровия скандинавски климат.

Може да харесате още...