pixel

Британците вкараха нов стандарт за фотоволтаичните инсталации

Британците вкараха нов стандарт за фотоволтаичните инсталации

Инсталаторите на фотоволтаични панели във Великобритания ще бъдат задължени да се придържат към строги нови стандарти за работата си през следващите месеци. Целта на новите регламенти е да се гарантира, че инсталациите са в крак с най-новите технологични разработки.

Министърът по изменението на климата Грег Баркър представи новото ръководство за инсталиране на слънчеви фотоволтаици и основен ъпдейт на стандарта MIS 3002 за изпълнителните на проекти за фотоволтаични слънчеви системи. Инсталаторите ще трябва да следват тези нови норми, за да получат сертификатите, които са необходими, за да могат потребителите да се възползват от преференциалните тарифни стимули.

Всеки инсталатор, желаещи да предлага преференциалните тарифи на клиентите си, трябва да получи MCS акредитация. От май фирмите, които се регистрират за одобрение по схемата, ще трябва да се придържат към новите стандарти, а онези, които вече имат одобрение по MCS, ще трябва да докажат, че следват най-добрите практики през следващия оценителен период.

Соларните фотоволтаични технологии са част от нашата реалност – те не са вече някакъв скъп продукт за идеалисти, а достъпна и атрактивна възможност, обоснова се еко-министърът.

Основните промени в актуализацията включват по-голям акцент върху прогнозирането на производителността на системата, което изисква монтажниците да вземат под внимание фактора на засенчването. Той може да има значително въздействие върху генерацията. Освен това новият стандарт налага норми за здравина, които да гарантират, че соларните панели могат да издържат на силата повдигане от вятъра. Новата регулация включва и опростен метод за изчисление с работни примери и насоки за това как по-добре да се предвидят изискванията за системата за закрепване.

greentech.bg

Може да харесате още...