pixel

BuildinGreen 2013 и състезание за монтаж на естествен паркет сред акцентите на Българска Строителна Седмица

BuildinGreen 2013 и състезание за монтаж на естествен паркет сред акцентите на Българска Строителна Седмица

На 20 март, по време на международното специализирано изложение Българска Строителна Седмица, ще се проведе традиционната конференция BuildinGreen.
Главен приоритет в регионалното развитие на България през периода 2014 – 2020 г. ще бъде енергийната ефективност в жилищни и обществени сгради. Мерките в тази област ще бъдат комбинирани с реновиране и подобряване на заобикалящата градска среда. Ще се засили използването на инструментите за финансов инженеринг. Това ще бъдат и основните теми – предмет на дискусията на BuildinGreen 2013.

Авторитетният строителен форум Българска Строителна Седмица ще се проведе от 20 до 23 март за 13-и пореден път в Интер Експо Център – София и разширява обхвата на участващите фирми и компании. Освен конференцията BuildinGreen 2013, ще се проведе и третото издание на специализирания салон Гео Експо.

Предстои първият салон BUILDING MARKET, който ще предложи специализирани съвети във всяко едно звено на строително-ремонтните услуги. Акцент ще бъде и ПЪРВОТО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ между монтажници на естествен паркет.

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ПАРКЕТЧИИ (БАПП) организира уникално за България състезание за монтаж на естествен паркет на 21 и 22 март, в рамките на специализираното строително изложение (20 – 23.03.2013) в Интер Експо Център – София.
България участва за първи път на европейско състезание за монтажници на подови настилки (паркет и ПВЦ) преди година в Букурещ. Европейски състезания (European Parquet Layers Competition) се организират от 1997 г. на всеки две години. Досега домакини са били Германия, Франция, Нидерландия, Полша, Австрия, Румъния, предстоят в Чехия (2014) и Италия (2016).
Целта на първото състезание у нас е демонстриране качествата на българските   професионалисти, провеждане на професионални курсове и семинари. То е подкрепено от ЕВРОПЕЙСКАТА АСОЦИАЦИЯ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ НА ПАРКЕТЧИИ (Professional Training in Parquet Layer and Flooring Technology Europe) и лично от президента й г-н Хайнц Брем.

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ПАРКЕТЧИИ (БАПП) бе учредена през ноември миналата години с мисия да подпомага обучението и развитието на уменията и технологиите по монтажа на подови настилки и по-специално на паркет. Асоциацията ще защитава професионалните интереси на своите членове и ще координира  развитието и практикуването на професията паркетчия в България в пълно съответствие с утвърдените за тази професия национални и международни норми и изисквания. Предстои организиране на серия от професионални курсове, конференции, семинари и състезания.

Актуална информация за събитията следете на сайта на изложбения комплекс и в социалните мрежи Facebook и LinkedIN.

Може да харесате още...