pixel

Бургазлии правят часовник за ”Часът на Земята”

Бургас ще отбележи тазгодишната световна инициатива на Международната природозащитна организация WWF – „Часът на Земята“, със своеобразен часовник.

В събота – на 29-ти март, на площад „Атанас Сиреков“ пред Общината доброволци от младежката организация на БЧК със свещ в ръка ще пресъздадат часовник, отброяващ времето 20.30-21.30 ч., в което милиони хора по света ще изгасят осветлението и чрез запалени свещи ще дадат своя принос към действията за преодоляване на климатичните промени.

Всички присъстващи на площада също ще бъдат привлечени към екоинициативата, като изобразят външния кръг на циферблата на символичния часовник.

Цялото събитие ще бъде заснето от високо и ще бъде направен клип, изобразяващ минутите, през които основните обществени сгради в града остават без светлина. След като е готов, клипът ще се излъчва на електронните табла по ул. „Александровска“.

Организаторите призовават бургазлии да подкрепят световната инициатива „Часът на Земята“ като дойдат и вземат участие в събитието на площада, което е с начален час 20.00 или изгасят осветлението в дома си и запалят свещ в 20.30 ч. Целта е да покажем, че всеки от нас е в състояние да промени света, в който живеем, призоваха от община Бургас.

Събитието в Бургас се организира от БМЧК, Интеракт Клуб-Бургас, Интеракт Клуб-Приморие и Община Бургас.

„Часът на Земята“ се отбелязва за първи път през 2007 г. в Сидни, Австралия, след което става традиция и се състои всяка последна събота от месец март. Тогава 2.2 милиона души стават част от първия световен час на земята, изключвайки осветлението си за един час. Само една година по-късно 50 милиона души от 370 града в 35 страни по света се присъединяват към инициативата.

Може да харесате още...