BURNiT и Sunsystem – повече от 20 години създаваме български продукти

nes_sgrada

Качество, оценено и търсено на западно-европейските пазари.

Смела мечта и много труд стоят зад успеха на една от водещите производствени компании  в България – НЕС ООД. Преди близо 20 години компанията е създадена със стремежа да разработи и произвежда български продукти с безкомпромисно качество, които да не отстъпват на вносните и в същото време да са по-достъпни за потребителите. Фокусът на продуктовата гама в началото пада върху съоръженията за усвояване на слънчевата енергия, а именно – слънчеви колектори и системи за затопляне на вода, както и допълващите ги соларни и високообемни бойлери и буфери.

nes

Днес търговските марки на компанията – BURNiT и Sunsystem, са еталон за качество, разпознаваеми и предпочитани от клиентите в над 40 държави. Производствените, складови и търговски бази на компанията се простират на 31 000 кв. м. в Шумен, София и Лайпциг – Германия, а продукцията се разпространява в стотици партньорски обекти по света. В компанията работят над 430 високо квалифицирани професионалисти, а качеството на производствените процеси и на всеки един продукт се следят стриктно по система за управление на качеството ISO 9001:2015. Продуктовата гама на компанията предлага богато разнообразие от продукти, напълно покриващи нуждите на всяко домакинство от отопление и термия, както и модерни свръхмощни съоръжения за промишлеността:
– соларни системи и PV;
– подовостоящи високообемни бойлери до 10 000 литра;
– битови бойлери със и без серпентини;
– буфери и водосъдържатели;
– термопомпи и термодинамични бойлери;
– котли на твърдо гориво;
– автоматизирани пелетни котли и горелки;
– пелетни камини;
– вентилаторни конвектори и стоманени радиатори;
– индустриални съоръжения.

Sklad nes

Как започва всичко?

През 2002 г. компанията се съсредоточава в разработването на високоефективни продукти с марка Sunsystem, които да пестят на потребителите пари и същевременно да допринасят за опазването на околната среда. Усилията скоро дават резултат и търсенето на продуктите бързо започва да расте, не само в страната, но и в чужбина. Освен частни клиенти, интерес към продуктовата гама Sunsystem започват да проявяват и все повече хотели, бизнес сгради и инвеститори в сферата на зелената енергия, което налага марката като лидер в бранша.

Соларните системи успешно осигуряват необходимото количество топла вода от пролетта до есента, като по този начин изключват напълно нуждата от електричество за подгряването й. Но през студените месеци слънчевата енергия не е достатъчна и това налага да се търси алтернативно решение. Верни на своите убеждения, че природните ресурси трябва да се усвояват разумно, компанията прави нова стъпка в своето развитие и през 2007 година разработва изцяло нова гама продукти за отопление, под търговското наименование BURNiT. Серията включва прецизно проектирани котли на твърдо гориво, с мощности обезпечаващи както малки жилища, така и индустриални сгради.

nes

Заради надеждността и качеството на продуктите BURNiT, интересът на потребителите нараства с всеки нов модел и не след дълго, пазарното търсене налага създаването на няколко нови продуктови линии – автоматични пелетни котли, пелетни горелки и изключително успешната серия пелетни камини. Пелетните съоръжения предлагат редица предимства, които потребителите бързо оценяват – те са високо ефективни, икономични и лесни за експлоатация. Непрестанния процес на усъвършенстване и модернизиране на моделите изгражда трайно доверие и лоялност между потребителите и марката BURNiT, и за да осигури възможно най-доброто обслужване, компанията развива мрежа от над 100 сервиза в страната, и още толкова в чужбина, където подбрани специалисти, преминали специализирано обучение, обезпечават пуска, профилактиката и сервиза на продуктите.

nes

Пелетните съоръжения BURNiT покриват най-високите немски и австрийски стандарти за качество и ефективност, поради което през 2013 г. са регистрирани в BAFA и BIMSH2, което ги превръща в предпочитан избор в западноевропейските държави.

Високият енергиен клас на продуктите BURNiT безспорно е голямо предимство за потребителите, но за високите амбиции на компанията това не е достатъчно, необходимо е не само експлоатационният период, но и целият производствен процес да бъде съобразен с екологичните норми. Това води до нова крачка в усъвършенстването и оптимизирането на продуктовата гама и на 16 февруари 2016 г., след проведени специализирани тестове и експертизи във водещи европейски лаборатории, котлите BURNiT получават Сертификат за еко дизайн:
комплект пелетен котел BURNiT WBS;
двукамерен котел BURNiT DC;
автоматичен пелетен котел BURNiT Pell Easy 20;
автоматичен пелетен котел BURNiT Advance PLB;
автоматичен пелетен котел BURNiT Pell Easy XL 35.

nes

Освен с впечатляващото си продуктово портфолио, марките BURNiT и Sunsystem са познати и като надежден партньор на спорта в България. През годините, компанията е финансирала и подкрепила редица професионални и аматьорски спортни клубове в цялата страна. Почитателите на зимните спортове знаят, че BURNiT има значителен принос за успехите на Българския национален отбор по биатлон, в качеството си на дългогодишен партньор и спонсор. От няколко години компанията провежда и специална програма, наречена 365 СПОРТ, чрез която до момента са финансирани и подпомогнати десетки  национални и международни шампионати по карате, борба, джудо, дуатлон, спортно ориентиране, турнири за параспортисти, граждански спортни инициативи и други. „Рали Стари Столици“ и рали „Мемориал Валерий Великов” също са сред спортните събития от национално значение, осъществявани с подкрепата на BURNiT и Sunsystem.

За контакт и повече информация – НЕС ООД.

Вижте също...