« Обратно към ФИРМИ

АЛМАК ТРЕЙД EООД

    • Адрес:
    • Варна, жк Чайка, бл. 40, ет. 1, ап. 4
    • България
    • 9000

ПРЕДИМСТВА НА ИНФРАЧЕРВЕНИТЕ РАДИАТОРИ

Монтира се на тавана-по този начин стените и пода се запазват свободни и не се заема работната зона на помещението. Бързото нагряване на помещенията в сравнение с други, общоприети системи за отопление (конвектор, вентилаторни печки и др.). През нощта в помещението може да се подържа по ниска темепература , което допълнително пести енергия. Допълнителна топлина. Използването на инфрачервени отоплителни тела, често е простото и евтино решение за допълнително средство за отопление към други системи за отопление

Нагряване и Исушаване. Инфрачервените отоплителни тела могат да бъдат използвани в различни промишлени процеси за нагряване и подсушаване, както и за отопление на обслужващия персонал.

Грижа за околната среда. Благодарение на липсата на образуване на продукти на изгаряне или водни изпарения, се премахва потребността от допълнителни системи на вентилация. Понеже няма необходимост да се създава движение на въздуха за по голяма ефективност на топлопредаване, при това и праха и други атмосферни замърсявания не се циркулират в отопляемите помещения.

Простота на обслужване. Липсата на консумативи; няма въздушни филтри; няма смазващи материали. Голям срок на експлоатация на нагревателните елементи. Акомулиране на топлината. По ниската стойност на електроенергията през нощта може да бъде използвана за акомулиране на топлина от конструкцията на сградите и оборудванията в тях. В случай на спиране на електричеството, топлината се съхранява по-дълго време.

Премахване на влагата. Дългите инфрачервени лъчи, затопляйки пода и стените в помещенията, изпаряват излишната влага и по този начин спират появата на мухъл.

Зонално отопление. При използване на инфрачервено отопление може да топлите отделни зони или работни места. Можете да настроите температурата във всяка област на стаята.