« Обратно към ФИРМИ

ДАНФОС ЕООД

    • Адрес:
    • София, ул. Резбарска 5
    • България
    • 1510

Making modern living possible - Да направим съвременния живот възможен!

Данфосс вчера и днес
Историята на Данфосс е като приказка – от едно скромно начало някъде на село до фирма от световен мащаб, която днес, 75 години след основаването и, е най-големият промишлен комплекс в Дания.

1933 – годината на основаване
Мадс Клаусен, основателят на Данфосс, първоначално започва да произвежда части за клапани в своята селска къща в Нордборг, разположена на малък остров край южните брегове на Дания. Къщата е все още там и днес дава подслон на музея, който разказва историята на Данфосс.

Духът на Мадс Клаусен
Още от самото начало личността на Мадс Клаусен и неговият талант на предприемач са движещата сила за развитието на компанията. Той знае как да намира подходящите хора и как да ги заразява със своя ентусиазъм. Мадс Клаусен е наясно, че растеж и стабилност на заетостта могат да бъдат постигнати единствено с износ до пазари извън Дания. По този начин, започвайки с едно търговско дружество в Аржентина, изцяло собственост на Данфосс, компанията се разраства до създаването на световна дистрибуторска мрежа.

Данфосс днес
И днес служителите на Данфосс споделят ранния ентусиазъм на Мадс Клаусен. Те се гордеят със своята компания и с това, което тя представлява. Пионерският дух, намерил ясен израз в най-ранната история на Данфосс, продължава да живее в организацията.

Днес, с близо 20 600 служители и оборот от 2,6 милиарда Евро (Данните са от 2006 г.), Данфосс е водеща фирма на световните пазари при много от своите фамилии от продукти, в това число термостати за хладилници и фризери, топлофикационна автоматика, регулиращи устройства на задвижвания.

Мисията на Данфосс
Ние сме компания от световен мащаб, използваща съвременни технологии и с високо чувство за отговорност към околната среда.

Ние доставяме технически изделия, услуги и решения с високо качество, като изцяло сме ориентирани към задоволяване на нуждите на клиентите.

Ние сме компания, създадена с усилията на много хора, които са посветени на своята работа и чийто съзнателен трудов живот преминава в среда, подпомагаща по-нататъшното развитие както на групата, така и на отделния човек.

Ние разпространяваме културата на Данфосс навсякъде по света, като същевременно уважаваме и насърчаваме местните ценности, и се опитваме да укрепваме обществата, в които играем активна роля.

Данфосс в България
Данфосс присъства на българския пазар от края на 40-те години. До 1982 година търгува чрез външнотърговски организации в България. От 1981 до 1989 г. се представлява официално от външнотърговската организация „Интерпред”. В периода 1990 – 1997 г. Данфосс работи в България чрез свое търговско представителство.

През 1998 г. Данфосс основава в България собствена търговска фирма – Данфос ЕООД. Фирмата предлага топлофикационна, хладилна, промишлена и горивна автоматика; радиаторни термостатични вентили; топломери; промишлена и водна арматура и автоматика; топлообменници; абонатни станции; честотни преобразуватели; хладилни компресори, агрегати и термостати – директно и чрез широка мрежа от дистрибутори.

В края на 2000 г. в България Данфосс постави началото на производство на световно известните радиаторни термостати.