« Обратно към ФИРМИ

СИМЕНС ЕООД

    • Адрес:
    • София, ул. Кукуш 2
    • България
    • 1309

Siemens AG е глобален лидер в областта на електрониката и електротехниката, който работи в сферата на индустрията, енергетиката и здравеопазването. Повече от 160 години Siemens е символ на технологично съвършенство, новаторство, качество, надеждност и глобално присъствие. Компанията е най-големият световен доставчик на екологични технологии, като генерира приходи от „зелени” продукти и решения в размер на 28 милиарда евро за финансовата 2010 година. Siemens е на българския пазар от повече от 130 години, като днес в компанията работят над 450 души, 200 от които са заети в производството на компоненти за трансформатори. Компанията предлага на българския пазар иновативни продукти, решения и услуги от огромното си портфолио – от първата телеграфна мрежа в страната след Освобождението, първите електрогенератори и рентгенови апарати през 20-те години на 19 век, до днешните съвременни решения като най-екологичната електроцентрала работеща в  комбиниран цикъл, модернизация на производствените процеси в индустрията, интелигентни сградни технологии, безопасни и ефективни медицински апарати от най-висок клас.

Siemens предоставя и впечатляваща местна добавена стойност с производствена база в сферата на високото напрежение в гр. Правец и два Компетентни центъра в областта на сградната автоматизация и производството на енергия от конвенционални източници, които предлагат услугите си в световен мащаб. С грижа за служителите на компанията от 2 години в сградата на Siemens в София се помещава целодневна езикова детска градина.

Siemens сектор Индустрия е водещ световен доставчик на продукти и решения за производство, транспорт и сградни технологии, които са съобразени с опазването на околната среда. Siemens увеличава продуктивността, ефективността и гъвкавостта на своите клиенти в областта на промишлеността и инфраструктурата, посредством технологии за интегрирана автоматизация и цялостна гама от индустриално-специфични решения. Приходите от дейността на сектор Индустрия, с изключение на Osram, за финансовата 2010 година за Siemens, възлизат на около 30,2 милиарда евро. Към края на септември 2010 г.,  за Siemens сектор Индустрия работят около 164 хиляди служители по целия свят, без да се взема предвид Osram.

Допълнителна информация.


Siemens направление Сградни технологии е водещият световен доставчик на сигурни, безопастни и енергийно ефективни решения за сгради ("Зелени сгради") и сградна инфраструктура.  Като системен интегратор и доставчик на продукти и услуги, направление Сградни технологии предлага системи за контрол (отопление, вентилация, климатизация, осветление, щори и много други), ОВК продукти, системи за пожарна безопасност и сигурност на сградите, продукти за ниско напрежение и технологии за електрически инсталации. С около 42 000 служители по целия свят (30 септември), направление Сградни Технологии постигна оборот от €6,9 млрд. през фискалната 2010 година.

Допълнителна информация.