pixel

Carrier надхвърля изискванията за енергийна ефективност с 30%

 

Новото поколение водоохлаждащи агрегати с инверторни винтови компресори 30KAV са проектирани да надхвърлят новите Европейските изисквания за енергийна ефективност Ecodesign с до 30%.

За да достигнат нужните нива на натоварване, агрегатите 30KAV използват инверторната технология на CarrierGreenspeed® Intelligence control, която съчетава инверторни винтови компресори и вентилатори (АС вентилатори като стандарт и EC двигатели като опция) в допълнение към инверторни помпи, които автоматично настройват мощността на охлаждане и потока на водата според нуждите на сградата. Системата отчита оптимални резултати както при частично, така и при пълно натоварване – SEER до 5.5 в режим на охлаждане, и EER до 3.49 при пълно натоварване.  По този начин Carrier 30KAV предлага енергийна ефективност с до 40% повече отколкото предшественика му Carrier 30GX.

Първият етап от представянето на тази серия на пазара ще включва агрегати с  капацитет на оглаждане от 500kW до 1100kW.  По-късно ще бъде представен и агрегат с  капацитет на охлаждане до 1800kW, както и допълнителни опции. В допълнение, версия използваща хладилен агент и ниско въздействие върху глобалното затопляне (хладилен агент R1234ze), ще бъде налична по-късно тази година.

Нашите инженери разработиха най-съвременните технологии, за да можем да надхвърлим Европейските изисквания за енергийна ефективност Ecodesign с 30%” съобщи Уйлям Дол, продуктов мениджър, Кариер Европа.

С работен диапазон по външна температура от -20°C до 55°C  и работа с отрицателна температура на водата, водоохлаждащите агрегати Carrier 30KAV са идеално решениe за всякакъв вид сгради, при това с ниски нива на шум (само 90 dB(A)).

Новият 30KAV е оборудван с много нови технологии, включително нов 06Z инверторен винтов компресор,  шесто поколение Flying Bird вентилатор с EC  мотор и трето поколение Novation ”W” образен микро-канален топлообменник, проектиран и произведен в едно тяло.

AquaForce 30KAV също така е оборудван и с Carrier’s Touch Pilot микропроцесорно управление с цветен дисплей и интерфейс на 10 езика. Функции като Carrier’s Smart Energy Monitoring осигуряват на клиента информация и оптимизация на енергийните разходи в реални условия. Серията агрегати Carrier 30KAV могат да бъдат свързани към центровете за отдалечен мониторинг на Carrier, където инженерите на Carrier могат да анализират и оптимизират производителността на агрегатите.

За контакти и повече информация – Ахи КериърЕйчВАК България.

Може да харесате още...