CCCHE купува пионера в производството на климатични системи и термопомпи, използващи CO2 – Enex

Enex 1

Частният инвеститор CCC Holdings Europe (CCCHE) подписа споразумение за придобиване на Enex, иновативна италианска компания, производител на климатични системи и термопомпи, използващи естествения хладилен агент CO2. Преди месец CCCHE закупи друга компания от сектора за отоплителни, вентилационни и климатични системи (ОВК) – италианският производител на топлообменници Roen Est. CCCHE е в преговори за закупуване на други 4 ОВК компании. CCCHE е основана през 2018 г. от няколко бивши служители на Carrier с цел инвестиране в ОВК компании с приходи от 10 до 150 млн. евро.

Основана през 2004 г., Enex е лидер в областта на използващите CO2 климатици и термопомпи за търговски обекти с над 1500 инсталирани до момента транскритични системи. Приходите на Enex през 2019 г. са почти 10 млн. евро. Във фирмата работят 50 души.

Enex е технологичен скъпоценен камък, който трансформира света на работещите с естествен хладилен агент климатични системи и термопомпи за търговски обекти“, сподели Грег Делдик, председател на борда на директорите и изпълнителен директор на CCCHE.

Вижте също...