Центърът за иновации в сградните технологии на Siemens България откри свой офис в Русе

Siemens

“Идваме, за да останем и да работим за просперитета на града”, заяви главният изпълнителен директор на компанията д-р инж. Боряна Манолова. “Русе иска да бъде град на високите технологии, защото това е от полза както на гражданите, така и на бизнеса“, сподели кметът на града Пенчо Милков. Гостите присъстваха на демонстрация на най-усъвършенстваната платформа за сградна автоматизация – Desigo CC.

Свой офис в Русе откри Центърът за иновации в сградните технологии на Siemens България. На събитието присъстваха главният изпълнителен директор на компанията д-р инж. Боряна Манолова, кметът на град Русе Пенчо Милков, заместник областният управител Валентин Колев, ректорът на Русенския университет “Ангел Кънчев” проф. дтн Христо Белоев, представители на академичното ръководство, мениджъри и служители на Siemens.

“Като град на иновациите,  на технологичното развитие и отличните условия за бизнес Русе е логичен избор за разрастването на най-бързо развиващото се и най-младо звено на Siemens България – Центърът за иновации в сградните технологии“, посочи в приветствието си д-р инж. Манолова. Тя припомни ролята на града като икономически, духовен и културен център още от Освобождението. „Вярвам, че днес Русе продължава да бъде всичко това. Не на последно място това се дължи на ключовата роля на РУ „Ангел Кънчев“ като инкубатор на млади професионалисти, светли умове, от които всеки бизнес се нуждае”, допълни тя.

Siemens

Идваме тук, за да останем и да работим за просперитета на града и добрата професионална реализация на младите хора, изтъкна още д-р инж. Манолова.

„За мен като русенец и кмет е чест, че имаме такава форма на високотехнологично присъствие в нашия град. Русе иска да бъде град на високите технологии, защото това е от полза както на гражданите, така и на бизнеса“. Това сподели в приветствието си кметът на града Пенчо Милков. Той подари икона на д-р инж. Манолова с пожелания за още много нови професионални постижения.

Siemens

„Убеден съм, че изборът ви не е бил случаен! Считам, че Русе има потенциала чрез Русенския университет да захранва с кадри този екип и по този начин вашата дейност да се развива все по-успешно!“ Това каза заместник областният управител на Русе Валентин Колев. Той подари на д-р инж. Боряна Манолова фигура, представляваща Дървото на живота, с пожелания за справяне с всяко предизвикателство и успешна работа в името на развитието на Русе и региона.

Ректорът на РУ “Ангел Кънчев” проф. дтн Христо Белоев подчерта, че връзките между Siemens България и висшето учебно заведение датират от две десетилетия. “Радвам се, че точно Русе ще е домакин на новия офис на Siemens, защото градът заслужава това”, отбеляза проф. Белоев

Присъстващите имаха възможността да разгледат новия офис на Центъра за иновации в сградните технологии в Бизнес парк “Русе” и да присъстват на демонстрация на най-съвременната платформа на Siemens в сферата на сградната автоматизация – Desigo CC. Българският екип има съществен принос в разработването ѝ.

Siemens

Инж. Румен Стоименов, ръководител на Центъра, разказа за дейността му, за настоящите и бъдещите проекти. Той посочи, че Siemens България развива активно сътрудничество с водещите технически университети в страната, включително чрез предоставяне на технологии, апаратура и знания.

Присъстващите обсъдиха възможността за все по-широко внедряване на интелигентни сградни технологии в обществени сгради в област Русе. “Ще се радваме да използваме нашия огромен опит и технологично ноу-хау, за да помогнем на Русе като наш нов дом да стане образец за умен град, каза още Румен Стоименов.

Вижте също...