pixel

CES 2014: Енергийната ефективност остава в сянка

CES 2014: Енергийната ефективност остава в сянка

В тазгодишното издание на международното изложение за потребителска електроника CES 2014 в Лас Вегас, сред широкия спектър от технологии за носене като че ли енергийната ефективност остана в сянка.

Фокусът върху свързания дом , или така наречения „умен дом“, със сигурност не е нещо ново през 2014 година. Но тази година изглежда имаше повече платформи и повече възможности за всички, а не само добри неща за хора с излишни пари. Разработчиците на продукти вече настройват своите предложения според нуждите на потребителите и доставят решения при цени, които биха изкушили мнозина.

Анализаторите са единодушни, че макар енергийната ефективност да е неизменна част от почти всички продукти, които бяха лансирани по време на изложението, тя остава леко „в сянка“, в дъното на сцената, сякаш е на задната седалка на колата – вездесъща, но незабележима за повечето хора. Основният акцент си остава удобството за крайните потребители.

Малко устройства и продукти бяха представени основно с фокус върху екологичния живот и пестенето на енергия. Термостатите са част от тази малка група. Друга част бяха предложенията на Ford и Toyota – едната компания показа „соларен автомобил“, а другата дебютира концептуален модел седан с водородни горивни клетки.

С изключение на това останалите показани продукти наблягаха повече върху свързаността, автоматизацията и намаляването на човешката намеса, приятното изживяване за потребителя.

greentech.bg

Може да харесате още...