pixel

Четири сезона – един микроклимат в помещението

Четири сезона – един микроклимат в помещението

Климатиците с термопомпа компенсират колебаещите се температури. По време на прехода от лято към зима температурите са много непостоянни – редуват се слънце, дъжд и вятър. Затова, през есента, е особено важно микроклиматът в помещението индивидуално да се адаптира между собствените четири стени. Климатиците, които и охлаждат, и затоплят, създават идеални температури, независимо дали през топлите есенни дни или хладните есенни нощи.

За да е постоянен климатът в помещението, стайните климатици, като например Nexura, регулират температурата бързо и гъвкаво. По време на променливия преходен сезон настинките, алергиите и умората помрачават радостното очакване на празниците. Дори между собствените четири стени човешкият организъм не остава пощаден от колебанията на температурата. Докато отоплението с нафта или газ, често, не реагира достатъчно гъвкаво на бързо променящите се метеорологични условия, климатиците, като например новият подов модел Nexura, могат да създадат постоянен комфортен климат  – при това независимо от времето. Това дава възможност през по-студените часове през преходния сезон, когато все още не си струва да се включва отоплителната инсталация, климатикът да осигури в жилищните помещения приятна топлина и така да създаде постоянен микроклимат в помещението.

Тихо, като шепот, и дискретно, Nexura предлага оптимални решения за загряване и охлаждане, в съчетание с комфорт и дизайн. Както всички климатици на Daikin, и Nexura е енергийно ефективна система за микроклимат на най-новото ниво на техниката. Иновацията: наред с класическите функции – охлаждане и отопление, неговият уникален алуминиев преден панел има способност да се затопля и да излъчва допълнителна топлина, точно като традиционен радиатор. Тази изключителна функция може да се активира с натискането на „излъчващия“ бутон на лесното за използване дистанционно управление.

За получаването на топлина, Nexura разчита на възобновяемия енергиен източник – въздух, т.е. от външния въздух се отнема съдържащата се в него топлина и се затопля до желаното температурно ниво в помещението. Близкият до пода отвор за изпускане на въздуха, както и вертикалното автоматично завъртане на жалузите гарантират равномерно разпределение на топлината и оптимален отоплителен комфорт. В режим на охлаждане, въздуха се разпределя отгоре, осигурявайки работа без течение. Благодарение на режим ”пълна мощност”, резките промени на температурата не са проблем. Икономичният режим намалява консумацията на енергия, благодарение на по-ниските обороти на вентилатора. Други режими на работа са интегрираната програма за изсушаване на въздуха, 24-часовият таймер, различните степени на вентилатора както и почистването на въздуха от прах, полени и неприятни миризми. Регулирането на климатика става с помощта на инфрачервено дистанционно управление.

Гъвкав при монтажа, подовият климатик може да бъде монтиран на стената или свободно стоящ на крачета на пода. Но Nexura печели точки не само с лесно интегрируемия и изящен дизайн, а и с тихата като шепот работа. В режим на охлаждане нивото на шума е 22 dBA, в режим на затопляне – само 19 dBA. В сравнение с това, нивото на околния шум в тихо помещение е средно 40 dBA. В толкова тиха и уютна среда имунната система може да си отпочине, а тялото може да събере нови сили, за да се наслаждава след това на хубавите страни на предстоящата зима.

Тази сплит система е налична в размери 25, 35 и 50, и достига отоплителна мощност от 3,4 до 5,8 kW, и охладителна мощност от 2,5 до 5 kW. Може да бъде инсталиран като сплит или мултисплит, с до пет вътрешни тела към едно външно тяло, това го прави подходящ, както за ново строителство, така и за стари сгради. Възможна е също така и връзка с търговски системи като например система с регулируемо количество на хладилния агент (VRV – variable refrigerant volume).

Знаехте ли, че Daikin допринася за намаляването на емисиите от CO2 и по този начин за защитата на околната  среда? Чрез акцента върху възобновяеми енергийни източници Daikin допринася за запазването на околната среда. В допълнение към това Daikin разчита на иновативни технологии, като например инверторната технология, от която се възползва и Nexura. С промяната на броя на оборотите на компресора на термопомпата се използва само тази енергия, която е действително необходима за охлаждане или затопляне на едно помещение. Така се предотвратяват ненужни пускания и спирания и се избягва свързаната с това  ненужна консумация на енергия. В сравнение с обичайните системи с включване/изключване се постигат икономии на енергия от до 30 %. Това има не само положителен ефект върху околната среда, но и върху сметката за електроенергия.

Повече информация за продукти на Dakin може да намерите на www.perfectcomfort.eu

Може да харесате още...