Чист и дезинфекциран въздух с Depurо Pro Evo на Vortice

Vortice

В предишна публикация ви запознахме с пречиствателите на въздух Depuro Pro. С цел да отговори на предизвикателствата на пандемията от Covid-19 нашият италиански партньор Vortice разработи и модела Depuro Pro Evo. Depuro Pro Evo убиват Covid-19 благодарение на вграден модул за фотокатализа, чиято ефективност е сертифицирана от Миланския университет в сътрудничество с Катедрата по биомедицински науки и клиники на болница “Luigi Sacco” в Милано.

Как функционира системата за фотокатализа

Vortice

Фотокаталитичен модул

VorticeДействието на модула за фотокатализа се основава на процеса на фотокаталитичното окисляване (използва се в болници, космонавтиката, медицинския сектор и хранителната индустрия). Това е природно явление, което се проявява в присъствието на ултравиолетови слънчеви лъчи, влагата във във въздуха и някои благородни метали.

Комбинацията от тези три фактора води до освобождаване на оксидиращи йони, способни да неутрализират повечето потенциално опасни за здравето патогени във въздуха. Ултравиолетовата лампа на Depuro Pro Evo осветява катализатор, направен от специална сплав на основата на титанов диоксид (TiO2), който предизвиква фотохимична реакция, при която атомите на кислорода (O) се свързват с разтворените под формата на пари във въздуха водни молекули (H2O).

Молекулите на водородния пероксид (H2O2), получени в резултат на тази реакция, са достатъчни за елиминиране на повечето бактерии, вируси и алергени, присъстващи във въздуха и на повърхностите, като по този начин ги дезинфекцират.

Животът на UV-C лампата се оценява на 2 години.

Процес на филтриране и обеззаразяване

Vortice

Предлагат се два модела – Depuro Pro Evo 150 и Depuro Pro Evo 300, съответно подходящи за помещения до 50 и до 100 m².

Ето и някои референции:

Hockey Club Ambri Piotta Locker room

 

Vortice

Studio professionale и Attivita commerciale, Barcellona

 

School Kindergarden, Montagnola Lugano

 

Depuro Pro, NHS hospitals, Essex (UK)

 

Depuro Pro, NHS hospitals, Essex (UK)

 

Farmacia, Bernasconi Bironico (Svizzera)

За подробна информация – България терм.

Може да харесате още...