Чугунен котел Bisolid K – създаден за Вашия комфорт

С грижа и отговорност, фирма Екотерм Проект ангажира своя опит и усилия през изминалата 2016 година, за да увеличи семейството на предлаганите продукти от своята марка Bisolid. С гордост Ви представяме едно от топ предложенията сред новите попълнения на фирмата – котелът Bisolid K.

Bisolid K

Водогрейните котли от серията Bisolid K представляват триходова конструкция, изградена от чугунени секции. Котелът е подходящ за изгаряне на твърди горива. Високият стандарт и традиция в леенето на чугун в една от най-големите леярни, обслужваща Европа и Балканския полуостров, гарантира изключителна устойчивост към корозия на котлите Bisolid K. Този котел е идеално решение за отоплението на Вашите жилища, еднофамилни и многофамилни къщи, публични сгради и помещения, производствени цехове и други подобни обекти. Котлите Bisolid K покриват богат диапазон от мощности – от 15 до 88 kW.

От техническа гледна точка котлите Bisolid K са приложими в системи с принудителна или естествена циркулация на водата. Отоплителната система може да бъде от отворен или затворен тип, с максимално свръх-налягане на водата от 3.0 bar.

Чугунените водогрейни котли Bisolid K са конструирани с хоризонтално извеждане на димните газове, изгарят дърва и въглища, като са предназначени за отоплителни системи и за загряване на битова гореща вода. По-високата ефективност в сравнение с конкурентни котли на твърдо гориво се постига именно благодарение на триходовата конструкция на топлообменика, като това допринася за отделянето на по-малко вредни емисии и газове с висока температура в атмосферния въздух. В резултат на това се спестява енергия, респективно разходи за гориво.

Bisolid K

Котелът Bisolid K се зарежда изключително лесно. Това се случва ръчно, като се отваря горната предна вратa и се зарежда горивото в горивната камера. Почистването на пепелта също се осъществява ръчно през долната предна вратa на котела. Организацията на горивния процес, поради естеството на зареждане с гориво и регулиране на подаването на въздуха за горене, обезпечава висок коефициент на полезно действие.

Ако се нуждаете от котел, който Ви предлага избор на необходимата топлинна мощност в зависимост от броя на чугунените секции, висока ефективност, надеждност и дълъг експлоатационен живот благодарение на висококачествен чугунен топлообменник, независимост по отношение на вида и калоричността на използваните дърва и въглища, както и лесно обслужване и поддръжка, то тогава Bisolid K e идеалното решение за Вас и Вашия комфорт.

Котлите Bisolid K предлагат и допълнителни възможности по избор на клиента. Например, при монтаж на смесителна група Landomat може да се постигне допълнителна икономия на гориво до 20%. Също така има възможност за монтаж на предпазен топлообменник срещу прегряване, както и за монтаж на пелетна горелка от серия Bisolid GP, част от продуктовите решения под марка Bisolid на фирма Екотерм Проект. Тази опция дава възможност на почитателите на биомаса съоръженията да се възползват от гарантирана висока ефективност на съоръжението, като в същото време отоплителният процес протича с респект към опазването на околната среда.

Подробна информация за котлите Bisolid K, както и за всички решения, предлагани от Екотерм Проект, може да бъде получена на официалната страницата на фирмата или в страницата във Facebook, както и при дистрибуторите по региони.

Може да харесате още...