Condexa PRO: Един продукт – хиляди решения

Condexa PRO

Проектиран, разработен и произведен от Riello, Condexa PRO е идеалният избор за системи за централно отопление на големи битови имоти и търговски сгради, като хотели, спортни центрове, училища, офис сгради, фабрики и др.

Благодарение на много различни възможни конфигурации, вариращи от просто самостоятелно до каскадно приложение с мощност до 1120 kW, Condexa PRO е печелившото решение на Riello както за нови сгради, така и при саниране; от енергийно преоборудване до подмяна на стари котелни системи.

Лекотата на монтиране и максималната гъвкавост на монтажа в комбинация с висока ефективност и ниски емисии правят този продукт да се откроява в категорията на битови и промишлени газови уреди.

Condexa PRO – истинска иновация

Condexa PRO е иновационен продукт в серията кондезни модулни системи

Всички компоненти от предишната серия на Condexa PRO са преработени: обновеният топлообменник работи с температури на повърхността, намалени с 18%, за да избегне шокови топлинни удари и да увеличи продължителността на живота на топлообменника; замърсяващите емисии са намалени под най-строгите граници (клас 6 NOx съгласно UNI EN 15502); системният контрол е 10 пъти по-бърз от предишния. Нова, по-широка гама от аксесоари също се предлага като стандартно оборудване.

Основни характеристики:
– нови патентовани кондензни топлообменници, изработени от неръждаема стомана;
– 8 модела от 34.9 до 131 kw, които може да се монтират в стандартна (stand-alone) или каскадна конфифурация;
– възможни каскадни конфигурации до 1120 kw;
– възможни каскадни конфигурации: линейна или гръб в гръб (back-to-back);
– регулиране на мощността с целия диапазон;
– управление на две различни кръга: бгв и отопление;
– до 16 допълнителни смесени зони, налични като аксесоар;
– автоматично преминаване в режим „лято / зима“ и обратно;
– функция „anti-legionella“ в стандартното оборудване;
– подходящи за управление на дистанционно управление (0-10 v вход или модбус);
– наличност на широка гама от аксесоари;
– комплект за работа на пропан-бутан, доставен като стандарт;
– като стандартно приложение, condexa pro е подходящ за външна инсталация, в частично защитено пространство, чрез средства от комплект за достъп, който повдига електрическата защита до ipx5d.

Максимална гъвкавост на приложението

Всеки модел на Condexa PRO може да бъде инсталиран в каскада с до 10 модула, с изключение на Condexa PRO 135, който може да бъде конфигуриран с до 8 модула.

Като се има предвид броят на линейните конфигурации и конфигурациите гръб в гърб, гамата Condexa PRO позволява да се внедрят 140 вида каскадни конфигурации, които добавени към отделните приложения на различните модели достигат до 148 приложения.

Condexa PRO

Броят се увеличава значително, ако към тези конфигурации добавим различни топлообменници и хидравлични сепаратори.

Тази адаптивност позволява Condexa PRO да се откроява в предпочитания избор за конфигурация на котли с висока мощност, който както в бита, все повече се предпочита и като решение и в промишлени предприятия.

Condexa PRO

Потребителски интерфейс

Електронното управление на Condexa PRO има сложни функции. Трябва да следи и да обработва бързо няколко информации, произхождащи от котлите и от инсталацията, за да създаде максимален комфорт за потребителя с минималните енергийни разходи и максималната безопасност при работа.

Condexa PROКонтролерът на Condexa PRO се отличава с фини програми за изчисление, ефективно проучване, висока скорост на обработка на информацията и бърза съответна реакция.

Логиката на работа на котела в режими “управление” или “в зависимост” – в случай на каскадно приложение са интегрирани в платката и осигуряват максимална гъвкавост на приложение.

Интерфейсният дисплей е с подсветка, интуитивен и многоезичен, за да се опрости диалогът между устройството и потребителите.

Десет причини за избор на каскадни системи Condexa PRO

1. Максимална ефективност във всеки работен момент
Модулацията на каскадна система Condexa PRO е значително по-висока от тази на един котел. Всъщност, чрез контрола на броя на работещите топлинни модули, системата оптимизира доставената мощност според действителните изисквания на потребителя в реално време.

В междинните сезони – пролетта и есента – когато търсенето е по-ниско поради благоприятните климатични условия или в сгради с много променливи нужди в зависимост от присъствието (хотели и ресторанти), каскадният контрол ще активира само необходимите котли, гарантирайки необходима мощност, за да отговори на реалните нужди от топлина.

2. Продължителност на услугата без ангажираност
Каскадните системи Condexa PRO са много по-надеждни по време на работа от самостоятелните котли. В случай на престой на един или няколко модула от каскадата, останалата част от системата продължава да работи, за да отговори на топлинните изисквания.

Condexa PRO3. Най-добрият избор за замяна
Condexa PRO е правилното решение в случай на подмяна на централна отоплителна система с труден достъп до помещението на инсталацията: всеки модул от каскадата може лесно да се транспортира и има намалени габаритни размери и тегло, лесен монтаж.

4. Максимална ефектиност на замяна
Високата ефективност на системата, заедно с кондензиращата технология, правят системата Condexa PRO идеалното решение за модернизиране на системите в енергетиката.

Не е необходимо да чакате повреждането на съществуващия котел, тъй като разходите за подмяна се изплащат за няколко години благодарение на спестяването на доставки на газ.

5. Максимално щадена околна среда
Топлинните модули Condexa PRO са достигнали най-добрия клас на емисии на NOx (клас 6 съгласно UNI EN 15502) благодарение на премикс горелка. Освен това каскадната система управлява запалването на горелките, активирайки само тези, необходими за настоящите топлинни изисквания, като по този начин намалява емисиите на CO2.

6. Максимално лесна поддръжка
Гамата Condexa PRO е проектирана за лесна поддръжка с директен фронтален достъп до всички вътрешни компоненти. Поддръжката на единичния модул на каскадната система може да се извърши, дори ако другите модули работят.

7. Максимална оптимизация на пространството
Каскадната система Condexa PRO е проектирана да заема възможно най-малко място, така че да е подходяща както за етажната собственост, така и за търговските сгради. Компактният размер на единичния модул (1000x600x435 мм) и иновативната рамка, способна да съдържа повече от 1 MW в 2,6 м2, позволяват инсталирането дори в помещения с малки размери.

8. Максимална приспособимост
Системата Condexa PRO е подходяща за промишлени предприятия или обществени сгради, където пространството е ограничено: благодарение на широката гама от комплекти аксесоари, Condexa PRO се предлага за самостоятелно монтиране на стена или за каскадно приложение, с линейна конфигурация или гръб в гръб според изискванията и наличното пространство.

9. Максимално лесен монтаж
Каскадни топлинни модули Condexa PRO могат лесно да бъдат инсталирани благодарение на големия брой налични комплекти аксесоари. Всеки отделен модул може да се транспортира отделно до помещението, лесно преминавайки през всяка врата. Инсталаторът ще трябва само да сглоби модули и комплекти с прости, лесни и бързи операции.

10. Максимален обхват на модулиране и скорост на електронно управление
Котлите Condexa PRO разполагат с електронна платка, способна да управлява сложни системи благодарение на прецизността на изчислителните програми и на скоростта на обработка на информацията. Благодарение на вградената електроника, с добавянето на аксесоарния комплект за димоотводи и хидравлика, е възможно да се управляват до 10 модула в каскада, като по този начин се постига много високо съотношение на модулация.

За повече информация – Калория.

Може да харесате още...