pixel

Цялостни решения за охлаждане на ИТ помещения от един източник

Mitsubishi Electric

На тазгодишното издание на изложението Data Centre World във Франкфурт на Майн Mitsubishi Electric представи богатата си продуктова гама за безопасно и ефективно охлаждане на сървърни помещения и центрове за данни.

В сравнение с конвенционалните климатични инсталации, климатичните инсталации w-MEXT предлагат максимален капацитет на охлаждане, заемайки минимална площ.

Трите различни варианта на въздушния поток ги правят особено гъвкави за използване в инсталационното помещение. Версията с двоен флуид дава възможност за свързване към два независими кръга за охладена вода.

Mitsubishi Electric

В допълнение към стандартния вариант на охлаждане са налични и други режими на работа – отопление, овлажняване, изсушаване и свободно охлаждане. Data Center Infrastructure Manager (DCIM) на Mitsubishi Electric осигурява визуализация и автоматизация на данните, както и задълбочен поглед, който може да се използва за проактивно оптимизиране на захранването и охлаждането на центровете за данни. Софтуерът подпомага намаляването на разходите за планиране, изграждане, внедряване, потребление на енергия и поддръжка.

Освен това софтуерът определя и визуализира показатели на центъра за данни като EER, PUE, iPUE, CUE, WUE и има инструменти за използване на тези показатели за оптимизиране на ежедневните операции на центъра за данни. Използването на машинно обучение и анализ позволява управление на жизнения цикъл на активите в реално време.

Компанията е представена на българския пазар от ClimaCom.

Снимки: Mitsubishi Electric

Може да харесате още...