Д-р инж. Боряна Манолова бе преизбрана за Председател на УС на СЖББ

Boryana Manolova Siemens

♦ Инициативите, зад които застава Съветът, са и мои лични каузи, посочи тя

♦ Организацията ще продължи да надгражда и разширява водещите си инициативи и през новия 3-годишен мандат

Главният изпълнителен директор на Siemens България д-р инж. Боряна Манолова бе преизбрана за председател на УС на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ). Това стана по време на Общото събрание на организацията, което се състоя на 17 юни в София. Участниците в събранието подкрепиха единодушно предложението за преизбирането й за нов 3-годишен мандат начело на СЖББ.

„За мен е висока чест, че членовете на Съвета на жените в бизнеса в България ми гласуваха отново доверие като председател на Управителния съвет. Инициативите, зад които застава Съветът, са и мои лични каузи. Затова за мен новият мандат е не само признание за това, че вървим в правилна посока, но и сериозна отговорност, която ме мотивира и вдъхновява, коментира по повод преизбирането си д-р инж. Манолова.

„От създаването си през 2012 г. досега Съветът успя да се утвърди като водещата организация у нас в сферата на насърчаването на личностното и професионалното развитие на жените. Гордеем се, че имаме зад гърба си множество успешни проекти, които смятаме да продължим да разширяваме и надграждаме, както и да допълним с нови интересни инициативи“, отбеляза тя.

Съветът на жените в бизнеса в България е сдружение с нестопанска цел, чиято основна цел е да популяризира добрите практики и програми за насърчаването на професионалното развитие на жените в малкия и среден бизнес и израстването им в мениджърски позиции; да подкрепя младите специалисти и таланти, за да реализират потенциала си в България и да подпомага младежи в неравностойно социално положение в тяхното образование. Сред емблематичните проекти на организацията са Лидерската академия „Успяваме в България“ – високопрофесионална обучителна програма за дами на средни мениджърски позиции и собственици на малък и среден бизнес, както и Националната стажантска инициатива „Оставаме в България“ – най-мащабната инициатива у нас, насочена към задържането на младите хора в страната. Най-новият проект на Съвета е форумът  „Жените-таланти в бизнеса – Невероятната ТИ“, организиран в партньорство с Hewlett Packard Enterprise.

Siemens AG (с централи в Берлин и Мюнхен) е глобален технологичен лидер, чието име е символ на технологично съвършенство, новаторство, качество, надеждност и глобално присъствие в продължение на повече от 165 години. Компанията развива дейност в над 200 страни, предимно в сферата на електрификацията, автоматизацията и цифровизацията и е един от най-големите световни доставчици на енергийно-ефективни технологии. Siemens е водещ доставчик на офшорни вятърни турбини, турбини с комбиниран цикъл за производство на електроенергия и решения за пренос на мощности, както и пионер в областта на инфраструктурните решения, автоматизацията и софтуерните решения за промишлеността. За повече информация: www.siemens.com.

Siemens България е част от Siemens AG – световен лидер в производството на иновативни продукти, технологии и решения в сферата на електрификацията, автоматизацията и дигитализацията. Компанията е водещ доставчик на турбини с комбиниран цикъл за производство на електроенергия и решения за пренос на мощности, вятърни турбини, пионер в областта на инфраструктурните решения, автоматизацията и софтуерни решения за индустрията, както и на медицинско оборудване за образна диагностика и в сферата на лабораторната диагностика и клиничните информационни системи. В България компанията присъства вече 140 години. Част от структурата на Siemens в България е и фабрика за измервателна апаратура за продукти високо напрежение в гр. Правец. За повече информация: www.siemens.bg

Вижте също...