Да получиш повече за по-малко – климатизатори от Hitachi

 Hitachi

Пазарът на климатизатори е запълнен с всякакви модели от различни ценови класове и качество. Има обаче един продукт, който сякаш грешно е позициониран в класа на стандартните климатизатори, с оглед на предлаганите от него функции, но определено това не е грешка, а реално търсен ефект от Hitachi Cooling&Heating.

Моделът RPE/WPE е на пазара от миналата година и предлага на клиентите приятна и изчистена визия, комбинирана с някои технологични компонента, които се срещат в премуим ценовия клас, а именно датчик за движение, интегриран във вътрешното тяло. С помощта на този датчик климатизаторът може реално да спестява до 30% енергия, когато няма обитатели в помещението. Потребителите могат да следят своята консумация с наличната в модела функция за отчитане на консумираната енергия на седмична и месечна база.

Друга интересна опция в този модел е FrostWash – тя позволява почистване на вътрешното тяло с натискането на един бутон. Подобна функция не се предлага от друг производител на пазара в този клас. Тя премахва 91% от бактериите и 87% от мухъла в климатизатора. Почистването може да се програмира с наличните графици, както и да се активира самостоятелно с натискането на един бутон.

Hitachi

Моделът поддържа и четирипътен контрол на подаването на въздуха.

Hitachi

Друга новост е Hitachi airCloud Home – услуга базирана на IoT, която позволява на потребителя дистанционно да наблюдава и контролира своя климатизатор или група от климатизатори през смартфон. Новост в тази услуга е възможността множество потребители, използващи услугата, да управляват един и същ климатизатор, както и да се осъществява управление, базирано на следене на потребителското местоположение.

Hitachi

Повече за продукта и неговите приложение можете да намерите на сайта на Hitachi.

Може да харесате още...