pixel

Daikin Emura грабна наградата Good Design Award

daikin

След като получи няколко награди през 2022 г., климатикът Daikin Emura получи допълнително международно признание като победител в тазгодишнате награди за добър дизайн Best 100 – Good Design Award.

Отбелязвайки 65 години емблематичен дизайн, Good Design Award се управлява от Японския институт за насърчаване на дизайна. Дизайнерите и производителите по целия свят се оценяват от журито по редица критерии, включително иновации, естетика и тяхната роля в оформянето на обществото и околната среда за добро бъдеще.

Статутът на носител на наградата “Best 100” бе присъден на решението за жилищна климатизация Daikin Emura, състоящо се от стенно вътрешно тяло, външно тяло и дистанционно управление. Като победител в категорията “Best 100”, Daikin Emura ще бъде част от годишника на Good Design Award и е включена в онлайн галерията на наградата.

daikin

Поставяне на еталон 

От първото си пускане на пазара климатикът Daikin Emura е признат за водещ в областта на жилищната климатизация, с превъзходна функционалност и енергийни характеристики, съчетани с емблематичен дизайн. Тази последна награда признава по-нататъшните подобрения, предоставени от най-новото поколение Daikin Emura 3.

“Нашите иновативни продукти и решения са предназначени да подобрят здравето и благосъстоянието на хората и да намалят въздействието на отоплението и охлаждането върху околната среда. Наградата за добър дизайн – Good Design Award – подкрепя нашите технически и продуктови възможности за проектиране в предоставянето на постоянен комфорт и удовлетворение на клиентите, докато работим за въглеродна неутралност”, казва Хироясу Косуге, дизайнер на марката в технологичния и иновационен център на Daikin, Осака, Япония.

Единствена в своя клас 

Второто поколение на Daikin Emura се открои от портфолиото на Daikin поради своя впечатляващ извит преден панел. Третото поколение Daikin Emura разширява границите още повече, предлага се в три цвята – матово бяло, сребристо и матово черно. Дизайнът му включва извивки в предните и задните панели и създава сенки, които едновременно подчертават формата и скриват вентилатора на устройството. В допълнение, новият климатик Daikin Emura разполага и с уникални движещи се панели, които за първи път се виждат при модела Daikin Stylish. Предните панели се движат по време на работа и допълнително подобряват играта на сянка на устройството. Извитата естетика е предадена и на новото дистанционно управление, преработено, за да бъде по-ясно и удобно за потребителя и достъпно в същите три цвята като вътрешните тела на климатиците.

daikin

Интелигентност и естетика 

Докато дизайнът е в основата на новия Daikin Emura, произведеният в Европа климатик предлага също и разнообразие от функции, за да отговори на съвременните нужди на потребителите:

Обработка на въздуха: Доброто качество на въздуха в помещенията стана от първостепенно значение през последните години. Поради тази причина дизайнерите на новия Daikin Emura също включиха емблематичната технология Flash Streamer на Daikin, която улавя вредни вещества от въздуха, като вируси, алергени и миризми и след това ги разгражда до безопасни атоми и водни молекули. В допълнение, устройствата имат вграден титаниев дезодориращ филтър, сребърен алергенен филтър и стандартен въздушен филтър, за да се запази вътрешният въздух без замърсители.

Интелигентно управление: Потребителите на Daikin Emura могат да контролират климатика си с приложението за смартфон Onecta или чрез своите интелигентни домашни асистенти (като Google assistant или Amazon Alexa). Приложението Onecta също така им позволява да създават програми за работа, да управляват температурата и режима на работа плюс отчети за достъп до потреблението на енергия.

Усъвършенстван въздушен поток: Функции като ефекта на Коанда използват специално проектираните клапи, за да осигурят максимален обхват на въздушния поток дори в по-големи помещения. Наред с ефекта на Коанда работи интелигентен термален сензор, който сканира помещението за заетост и температура на въздуха и сигнализира на климатика да насочи въздушния поток далеч от обитателите и към неравномерни температурни зони.

daikin

С грижа за околната среда

Енергийна ефективност: Daikin Emura е проектиран да работи независимо от сезона и да осигурява целогодишен комфорт със сезонна ефективност до A +++ за отопление и охлаждане, което води до по-малко въздействие върху околната среда и по-големи икономии на сметки за енергия.

Хладилен агент R-32: R-32 е известен в индустрията с по-ниския си потенциал за глобално затопляне (GWP), синоним на висока ефективност и опростяване на повторната употреба, като същевременно подобрява стандартите, определени от предишните поколения хладилни агенти.

Новият климатик Daikin Emura се предлага във всички водещи магазини и партньори на Daikin в Централна и Източна Европа от май 2022 г. Тези, които се интересуват от Daikin Emura по-отблизо и искат да получат виртуален поглед върху това как може да изглежда устройството в домовете им, могат да изтеглят приложението Daikin 3D.

Три престижни награди 

Наградата Best 100 Good Design 2022 е третата награда за Daikin Emura 3 подред след Reddot Product Design Award 2022 и iF Design Award 2022, които възнаграждават забележителните продуктови иновации и дизайн.

Открийте повече информация на интернет страницата на Daikin.

Снимки: Daikin Europe

Може да харесате още...