Daikin Europe представя своето най-ефективно цялостно решение за домашно отопление и гореща вода

Daikin Altherma

Daikin Europe представя своето най-компактно цялостно решение: новият нискотемпературен (LT) моноблок Daikin Altherma, който обещава изключителна ефективност и надеждност със значително по-ниски експлоатационни разходи.

Новият нискотемпературен моноблок Daikin Altherma вече е с 16% по-лек и 17% по-малък, а благодарение на новите си функции за защита при сурови климатични условия е най-компактното и енергийно-ефективно термопомпено решение на пазара днес.

Моноблокът се предлага с капацитет от 5 kW и 7 kW и осигурява температури на водата до 55°C с водещ на пазара коефициент на преобразуване на енергията (COP) от близо 5 (при A7/W35) – най-високата енергийна ефективност при системите от този вид. Новата система моноблок предлага почти равномерен капацитет при всякакви условия и има увеличен диапазон на модулиране, който много ефективно може да отговори на широк спектър от изисквания за отопление. Благодарение на това може да работи при частично натоварване, през по-голямата част от годината.

Цялостно решение

Перфектната опция за термопомпа за монтажници, които нямат голям опит с монтажа на термопомпи, новият нискотемпературен моноблок Daikin Altherma не изисква работа по фреоновата част на агрегата и лесно се инсталира и пуска в експлоатация. Тъй като има напълно херметизиран хладилен кръг и изисква само водни връзки, новият нискотемпературен моноблок Daikin Altherma може да бъде монтиран от всеки монтажник на отоплителни системи, без необходимост от специални квалификации за флуорирани парникови газове.

Само с едно външно тяло, съдържащо всички ключови хидравлични компоненти и опростени кабели, новият моноблок със сигурност намалява риска от грешки, опростява ценообразуването на проекта и не изисква екстри като отделни разширителни съдове или спирателни вентили, които биха могли да увеличат разходите за монтаж.

Daikin Altherma

Постоянна ефективност

В сравнение с предишния модел, системата вече предлага по-голям капацитет при по-ниски външни температури, като има по-малко от 10% спад в капацитета за отопление при -2°C. С функциите си за защита при сурови климатични условия, обещаващи надеждна работа, и капацитет при температури до -25°C, новият моноблок осигурява постоянно отопление и гореща вода за домакинствата през цялата година и намалява риска от повиквания за поддръжка при студено време.

Дизайн за икономия на пространство

Компактният дизайн (вис. 735 х шир. 1.085 х дълж. 360 mm) на нискотемпературния моноблок Daikin Altherma е разработен, за да отговори на нуждите на по-малки сгради и места, където пространството е ограничено. Малък и лек (85 kg) за лесно боравене, новият нискотемпературен моноблок Daikin Altherma предлага още по-голяма свобода при монтажа и може да се монтира почти навсякъде, под первазите на прозорци и в най-малките градини. Системата предлага икономично решение за новопостроени сгради без влияние върху интериорното оформление, а също е подходяща за модернизация на съществуващи домове с по-висока загуба на топлина, като предлага ефективно решение за замяна, предоставящо ниски експлоатационни разходи за наематели и частни домакинства.

Допълнителна свобода и спокойствие

Новата модерна конструкция на корпуса и бялото покритие ще се харесат на собствениците на жилища, а нагревателят по избор предоставя допълнително спокойствие за клиентите, като осигурява непрекъсната работа по всяко време. Системата се предлага с нов и лесен за използване контролер с обикновен текст и подсветка.

Новият допълнителен опростен контролер за домакинството за регулиране на стайната температура и повторно загряване на гореща вода изисква минимални инструкции за потребителя, което прави системата по-лесна за използване с по-малко повиквания на монтажника.

Нискотемпературният моноблок Daikin Altherma – интелигентният избор

С представянето на новия нискотемпературен моноблок Daikin Altherma, Daikin продължава да е лидер по отношение на ефективността и иновативния дизайн, за да отговори на нуждите на частни предприемачи, доставчици на социални жилища и монтажници – всичко в едно.


Вижте също...